PDA

View Full Version : Paras PC-peliPrometheus
14.11.2004, 20:52:34
Hitto sentään teidän kanssanne. Edellinen asiaa käsittelevä ketju oli aloitettu niin ala-arvoisen tolkuttoman surkeasti, että lyhyen harkinnan jälkeen luovuin kokonaan ajatuksesta muokata sitä parempaan kuntoon ja heitin sen, sanonko minne... Miksi huonot ketjut pitää aina perustaa silloin, kun minä en pääse niitä heti korjaamaan? ”jos verrataan the sims 2 ja grand theft auto san andreasta…” No voi, iiaargh! Ajatelkaa vähän ennen kuin postaatte. Huoh. Hmm. Se riittää itkemisestä.

Tässä ketjussa on tarkoitus ”keskustella” parhaasta PC-pelistä. Huom. PC-pelistä! Emuloituja pelejä ei lasketa PC-peleiksi. Selvennykseksi niille, jotka sitä tuolla ihmettelivät. On erittäin todennäköistä, että tässä ketjussa keskustelu jää minimiin. Varsinkin, kun nyt totean heti alkuun, että kinastelu on kiellettyä. Voitte kyllä kommentoida toisten valintoja, jos teistä tuntuu, että teille on jotakin olennaista tahi muuten vain järkevää sanottavaa asiaan. Muiden valintojen suoranaista haukkumista ei kuitenkaan sallita.

Muistakaa, että kyseessä on paras PC-peli: ei siis kovin monta peliä jakamaan ykkössijaa, kiitos. Perustelut ovat pakollisia. Kertokaa kaikki mahdollinen siitä, miksi juuri se peli on paras. Perustelkaa kunnolla, vaikka olisittekin tehneet sen jo jossakin muussa ketjussa. Kertokaa myös, millainen peli on kyseessä, etenkin, jos peli on hieman tuntemattomampi.

Tällainen ketju taitaa olla olemassa parhaasta pelistä koneesta riippumatta, mutta kyllä vastaava voi olla myös PC-peleille. Katsotaan, josko tästä tulisi ihan asiallinen ketju, jos ei tule, niin sille on lääkkeensä. Humh, mitenhän käy, kun FFVII on julkaistu PC:llekin. ;)

Mikä siis on mielestänne paras peli PC:lle?

---------------

Se ohjeista. Nyt on vuorossa se minun mielestä paras PC-peli. Ensiksi ajattelin jotain seikkailupeliä tyyliin Gabriel Knight tai Grim Fandango, tai roolipeliä kuten Elder Scrolls III: Morrowind, jotka ovat kaikki todella hienoja pelejä. Päädyin kuitenkin vuoropohjaiseen strategiaan. Paras PC-peli mielestäni on Civilization III. Olen pelannut myös kakkosta ja ykköseen olen koskenut, mutta kolmonen oli ensimmäinen Civini ja siihen olen rakastunut. Kolmosessa on myös monia minua kovasti miellyttäviä ominaisuuksia, jotka aiemmista osista uupuvat, kuten pidemmälle viety kulttuurin merkittävyys.

Civilization kokonaisuudessaan on aivan mahtava pelisarja. On niin hienoa johtaa omaa sivilisaatiotaan aikojen alusta aina avaruusaikaan asti (ja siitä eteenpäin, jos on Alpha Centauri, hih). Peliä ei todellakaan kannata aloittaa pelailemaan iltamyöhäisellä. Kello nimittäin saattaa piankin näyttää 7.00 eikä malttaisi vieläkään lopettaa, vaikka silmät olisivat kuinka ristissä. "Vielä yksi vuoro" on varmasti tuttu kaikille Civiä pelanneilla ja siihen tykästyneille.

Huonoja puolia Civissä on odottelu vuorojen välillä, joka saattaa paisua melko ikäväksi riesaksi, kun pelissä on vastakkain monta sivilisaatiota. Mutta tämä on pikku juttu, kun vertaa kuinka paljon hyvää tässä pelissä on ja kuinka monta mielenkiintoista tuntia olen siihen saanut kulutettua.

Pelisarjalle on olemassa ketjukin. Harmillisen vaisu sellainen tosin. (http://foorumit.fffin.com/showthread.php?t=9496)

---------------

Jos joku edelliseen ketjuun kirjoittanut ei jaksa selvittää parasta PC-peliään uudelleen, voi hän minulta pyytää PM:llä postin itselleen ja heittää sen tähän uuteen ketjuun.

//Nyt tietenkään kukaan ei enää uskalla vastata tänne, kun tuli niin ankarat säännöt...

Sarutobi
14.11.2004, 21:17:51
Paras pc-peli jota olen pelannut on kyllä civilization 3...
+ on se että se on realistinen... pitää "kehittyä" luolamies tasosta super tekniikka vuodelle... muutenkin on kivaa aina hakata muita maita ihan huvin vuoks lol. sitten on myös hauskaa "kiusata" muita valtioita... huomaa että sillä on jotain jota sä haluat eikä se anna sitä niin julistetaan sota ja tuhotaan se niin kovasti että sillä on vaan yks kaupunki ja sitten vähän treidataan otetaan siltä kaikki työmiehet, teknologiat, aarteet, rahat aivan kaikki ja annetaan sen kehittyä 3000 vuotta siinä pikku kaupungissa... sitten kaikki on iloisia paitsi se pikkuvaltio... sitten saa tehty kaikki ihmeitä ( kiinan muurit ja sellaiset) niin oli mulla semmonen kaupunki jossa oli 12 ihmettä jooooo.... ( kiinan muuri, hanging cardens, kielletty temppeli, wall street, leonardon työpaikka ja monta muuta)

- ne on ne välit vuosien välissä kun näkee kaikki maat ja muutenkin niin menee pahimaltaan 5 minuuttia että saa seuraavan vuoron, mutta ainoa miinus koko pelissä...

//edit: koska promet käski.... lol

vegeta
14.11.2004, 21:21:31
Paras PC-peli, mitä on koskaan tehty ja paras peli muutenkin on WarCraft III. Yksinpeli kamppaniakin on jo niin loistava. Kaikki seitsemän pakollista kamppaniaa ovat parhaita koskaan. Juoni on myös yllättävän mielenkiintoinen, vaikkakin ehkä liian itsestään selvää. Pääosaa pelissä näyttelee Arthas ja epäkuolleitten Legioonan invaasio, jonka takia örkit ja ihmiset joutuvat pakeneman Kalimdoriin, jota taas asuttavat ikivanha kansa, Night Elffit.

Aina Blizzardin peleissä vahvana puolena toimineet musiikki ja ääninäyttelijät ovat myös tässä osassa mukana. Ukot heittävät tarpeen naksutuksen jälkeen hauskoja kommentteja. Musiikki on erittäin tunnelmallista ja sopii peliin loistavasti. Äänimaailma onkin siis yksi vahvimpia osa-alueita pelissä. Grafiikka on myös nättiä ja se pyörii myös vanhemmillakin koneilla. Kaikki rodut ovat tasapainoitettu niin, että mikään ei ole toiseen verrattuna ylivoimanen, tosin ihmiset tuntuvat olevan pelin selvästi heikoin rotu(tai sitten en osaa vain pelata niillä). Sankarit ovat myös tärkeä osa peliä, niitten valinta voi hyvin ratkaista koko lopputuloksen. Peliin on siis ängetty roolipelin elementtejä mukaan, mutta pääpaino on edelleen Strategiassa.

Blizzardin strategioissa(WarCraft I&II, StarCraft) on aina tuntunut olevan sama ongelma. Ongelmana on tässäkin pelissä tietokoneen tekoäly, josta ei ole pidemmän päälle mitään vastusta, jonka takia sitä onkin aina niin hauska löylyttää. Kamppaniassa kuitenkin vihulaiset älyvävät tehdä jotain, mutta custom peleissä vihut eivät ole mitään maailman viisaimpia vastuksia, mutta kyllä niistä aloitteleva pelaaja saa ihan kelpo vastuksen.

Parhaimmillaan peli on kuitenkin pelattuna moninpelinä Bnetissä, josta voi valita sitten erilaisia pelityyppejä: Soolo, tiimi jne. Jos mikään näistä ei kuitenkaan miellytä netissä voi pelata Custom Gameja, jotka tuovat sitten mukavaa vaihtelua ainaaseen "tavalliseen" pelimuotoon. Bnetissä hyvää on myös se, että vastukset määräytyvät oman tasonsa mukaan. Eli vastus kovenee sitä mukaa, mitä itse kehittyy ja se on hyvä. Koska suurimmilla tasoilla nyyppien tulo omalle puolelle on aika minimaalista.

WarCraft III on siis helvetin hyvä peli. :up:

Fallout
15.11.2004, 12:26:45
Vai että paras peli PC:llä? Mitäköhän tähän vastaisi, sillä on erittäin vaikea löytää parasta peliä niiden kaikkien hyvien pelien joukosta, joita olen tietokoneella pelannut. Ja onhan peleissä erilaisia genrejä, kuten Roolipelit, suoraviivainen räiskintä, ajopelit ja kaikkea muuta.

Mutta ankaran mietinnän päätteeksi voisin varmaan sanoa Half-Lifen, pelin joka mullisti FPS-pelit uskomattomilla grafiikoilla, mahtavalla juonella ja ilmiömäisellä pelattavuudella. Täytyy myös mainita, että peliin on myös tehty niin monia modeja, että se myös lisää pelin hohtoa ja näiden modien avulla se maksaa kaupassa edelleen paljon, lähes uuden veroisen pelin verran. Ja miksipä ei maksaisin? Peli on edelleen paras räiskintä mikä on koneelle ilmestynyt vaikka pelin ilmestymisestä on kulunut jo reilut viis vuotta. Ja mikä parasta, niin FPS-pelien uuden parhaan pelin tittelin saa luultavammin Half-Life 2! Aika mielenkiintoista, että ykkös osa on säilyttänyr pelaajien mielenkiinnon yllä aina tänne asti, kunnes pelin jatko-osa saapuu kauppoihin. Jo tämä syy riittää yksin nostamaan tämän pelin parhaaksi PC- peliksi, mutta ei sekään riitä.

Pelistä saa huomattavasti enemmän irti, kun imuroi internetistä erilaisia modeja, joita löytyy varmasti sata, ellei reilusti ylikin. Näistä tunnetuin on luultavammin Counter-Strike, joka on Half-Lifen rinnalla yksi parhaista PC-peleistä. Ihmettelette varmaan, miksi en valinnut juuri Counter-Strikea parhaaksi PC-peliksi, mutta syy on erittäin yksinkertainen. Suoraan sanottuna en usko, että ilman Half-Lifea ei olisi luultavammin koskaan tehty sellaista peliä kuin Counter-Strike. Eli Half-Lifen ansiosta on tietokoneelle ilmestynyt myös monia muita hyviä pelejä, joita pelaajat pelaavat edelleen.

Eli Half-Lifen on hyvä monesta syystä. Pelissä on grafiikat, jotka ovat edelleen nätit, mahtava juoni, joka sai ainakin minulta karvat pystyyn ja hyvä pelattavuus. Pelin ansiosta tietokoneelle on myös ilmestynyt myös muita hyviä pelejä! Ja ehkä tärkeimpänä syynä voisi pitää sitä, että Half-Lifen ansiosta räiskintäpelit eivät vain ole pelkkää räiskintää vaan mukaan on heitetty puzzlen ratkontaa ja mielenkiintoisia ympäristöjä. Kaiken tämän voi siis tiivistää muutamaan lauseeseen. Eli Half-Life on siksi hyvä peli, koska se on toiminut suunnan näyttäjänä muille nykyajan räiskinnöille jotka eivät olisi varmasti niin hyviä, jos Half-Life ei olisi ilmestynyt!

Half-Life rulez now and forever!

Zarin
17.11.2004, 8:49:33
Varsinkin pelien osalta inhoan yhden suosikin valitsemista, kun niitä hyviä PC-pelejäkin on niin paljon, mutta jos nyt sanoisin The Curse of Monkey Island, eli LucasArtsin loistavan Monkey Island -seikkailupelisarjan kolmas osa, joka aikoinaan oli yksiä ensimmäisiä kosketuksiani ko. pelimaailmaan. Pelissä on kaikki osapuolet hiottu huippuun; kaunis piirretty grafiikka, Karibianmeren saaristot, hauskat hahmot, mahtava musiiikki ja tietenkin huumori luovat ainutlaatuisen tunnelman ja tähänkään peliin en ole vielä kyllästynyt alkuunsakaan vaikka jo monet monituiset kerrat olen sen läpi vetänyt. TCMI:n myötä myös aikoinaan hurahdin sarjan muihinkin osiin ja nykyään Monkey Island kuuluu minun kirjoissani maailman parhaimpien pelisarjojen joukkoon

The Lord ZXV
29.9.2007, 17:19:42
Kyllä parhaista parhain, kauneista kaunein ja legendaarisista legendaarisin PC peli on tämä Worms World Party.

Se on siis uskomaton peli. Itse en sitä omista mutta serkku omistaa ja siellä on menossa joskus sellaiset sinkohipat että oksat pois. Worms on vain niin uskomaton, se on suhteellisen yksinkertainen mutta siinä se hienous piileekin.
Tarkoitus on tappaa viholliset, se riittää kun se on niin hauskaa. Aseita on enemmän kuin tarpeeksi ja niillä tuhotaan kaikki, varsinkin viritetty minigun pyyhkii kaiken pois.

Tehtiin joskus upseerimatojakin, jotka piti jättää viimeiseksi, se toimi pienen haasteen. Upseerit turvaan ja muut sotii, sitten alkaa viimeinen armageddon ja lopuksi ei ole enää ketään, ellei joku satu olemaan tarpeeksi hyvässä paikassa.

Mutta kyllä sanoisin että Worms World Party on paras kaikista PC-peleistä mitä olen koskaan pelannut. Tunnelma ja toteutus sen tekee.

Lord JF
4.11.2007, 19:36:36
Jos täytyy sanoa vain yksi peli, niin silloin vastaan Hearts of Iron 2: Doomsday, mutta pistän tämän samalle jaeutulle kärkisijalle kaikkien muidenkin Paradoxin tekemien strategiapelien kanssa, sillä kaikissa on pohjimmiltaan melko sama perus idea vähän eri pakettiin pistettynä.

Pelien historiallinen tarkkuus ja yksityiskohtaisuus pistää silmään riippumatta siitä pelaako löytöretkien ajalle sijoittuvaa Europa Universalista, toisen maailmansodan Hearts of Ironia, vai jotain muille aikakausille sijoitettua peliä. Näitä pelejä parempaa valtiosimulaattoria ei myöskään ole tullut vielä vastaan. Etenkin teollistumisen aikakaudelle sijoittuvaa Vicotriaa pelatessa on oikeasti tunne, että johtaa valtiota, kun pelin talousmalli on niin yksityiskohtainen ja pelkän sotimisen ja diplomatian lisäksi on lukemattomia sisäpolitiikkaan ja valtion teollistamiseen liittyviä asioita mietittävänä.

Yksityiskohtaisuudesta seuraava mikromanagerointi on ehkä useimpien mielestä liian työlästä, mutta itse rakastan Paradoxin peleissä olevia pieniä yksityiskohtia mitkä täytyy ottaa huomioon jos tahtoo oikeasti pärjätä. Pelien historiallinen tarkkuus antaa myös mahdollisuuden joko kokeilla erilaisia vaihtoehtohistorian skenaarioita tai yrittää jäljitellä historian oikeaa kulkua. Peleissä onkin sen verran kaikkia mahdollisia eri asioita mitä pystyisi kokeilemaan, että pystyisin todennäköisesti pelaamaan niitä lopun ikääni, eikä tekeminen loppuisi kesken. Etenkään kun Crusader Kingsiä (jossa pelataan eurooppalaisia feodaaliruhtinaita) lukuun ottamatta kaikissa peleissä on mahdollista pelata millä tahalla peleissä olevista sadoista valtioista.

HeavyLord
4.11.2007, 22:11:21
Yksinkertaisesti paras PC-peli on Fallout 2. Peli ei varmaan tarvitse hirveästi esittelyä, mutta tässä pieni paketti tietämättömille: Ydinsodan jälkeinen maailma ei ole mukava paikka elää. Ihmiset pakenivat sotaa Holveihin ja sodan jälkeen ihmiskunnan rippeet koettavat jotenkin pärjätä julmassa maailmassa jossa koira syö koiraa. Fallout kakkosesssa alkukantainen heimo yrittää epätoivoisesti pysyä hengissä. Karjaa kuolee, sato kuihtuu. Ainoa toivo on G.E.C.K eli The Garden of Eden Creation Kit. Yksi jäsen valitaan tehtävään etsiä tämä pyhä reliikki ennen kuin on liian myöhäistä. Ja siinä samalla tapetaan kasoittain erilaisia otuksia ja autetaan tai sorretaan vähäosaisia.

Falloutin viehätys on sen laaja sekä synkkä maailma, todella mahtava hahmonmuokkaus, hyvä taistelusysteemi, musta huumori ja valtava määrä kaikkea pientä näperrettävää. Erilaisia tehtäviä on runsaasti ja kuinka monessa pelissä voi olla mafioso, pornotähti ja nyrkkeilymestari? Ja vaikka samaan aikaan? Ja voi täysin vapaasti valita onko kaikkia auttava ja uhrautuva sankari vai orjakauppias ja lasten tappaja. Ja pelaajan teot todella vaikuttavat ihmisten reaktioihin. Lastentappajia vihataan ja mafioso pääsee ilmaiseksi ilotaloon.

Tehtäviä ei aina tarvitse päättää samalla tavalla. Vault Cityssä saat tehtävän selvittää Geckon epävakaan ydinreaktoriongelman. Voit käydä ostamassa tarvittavan osan ja valaa rohkeutta epäröivään insinööriin, jolloin olet Geckon sankari. Vault Cityssä sinua kiitetään pitkin kysin, koska inhottavat ghoulit ovat edelleen heidän naapureinaan. Pitämällä huolta että ghoulien päivät ovat luetut, mutta reaktori ei aiheuta ongelmia olet Vault Cityssä suuressa arvossa. Tai sitten voit räjäyttää koko reaktorin, saada kasan kokemusta ja saada vihat niskaasi molemmissa kaupungeissa.

Hahmonsa saa tehtyä juuri sellaiseksi kuin haluaa. Voit olla köriläs joka juuri ja juuri osaa nimensä sanoa ja ongelmat ratkeaa tappamalla. Voit myös välttää tappamista kaikin keinoin älyllä ja karismalla. Voit olla tappava lähitaistelija, kranuja heittävä pommimies tai tappavan tarkka asehullu. Ja ampumaaseitakin mahtuu kolmeen eri luokkaan: Small, Big ja Energy. Kiväärit ja pistoolit ovat pieniä, minigunit ja singot isoja ja plasma ja laser aseet energia-aseita. Voit myös olla kova kauppamies, hyvä uhkapeluri, taskuvaras... Mahdollisuuksia on todella paljon. Ja kun nämä kaikki nivoutuu yhteen, niin tuskin tulee ihan heti samanlainen pelikerta vastaan :)

Jos tekee vain pelkät pakolliset asiat, niin ei siinä kauan mene, mutta kaiken mahdollisen tekeemiseen kannattaakin sitten varata aikaa. Ja tutkiminen on mielenkiintoista, koska paikat ja hahmot on mieleenpainuvia ja kauniin karuja.

Fallout 2 on ei ole vain paras PC-peli, se on myös yksi kaikkien aikojen parhaita pelejä. Tuskin maltan odottaa että kauan odotettu Fallout 3 ilmestyy...

Hukka
29.11.2007, 8:58:43
Yksinkertaisesti paras PC-peli on Fallout 2 Veit jalat suustani. Fallout 2 on peli, joka mullisti tämän tytön elämää sen verta paljon, että innostuin pelaamisesta yleensäkin.

Falloutissa kaikki toimii niin kuin pitääkin: miljöö on mahtava, tekemistä riittää enemmän kuin tarpeeksi, hahmot ovat mielenkiintoisia ja hauskoja, omasta hahmosta saa juuri sellaisen kuin itsestä vaan sopivalta tuntuu ja vaikka kyseessä on ydinsodan jälkeinen maailma, musta huumori on hommassa mukana kaiken aikaa. Ja kuten HeavyLord jo sanoikin, ei ole olemassa ainoastaan yhtä tai kahta tapaa läpäistä tehtäviä ja peliä yleensä, vaan mahdollisuuksi on useampia.
Oikeastaan Fallout 2:ssa ei ole kankean grafiikan lisäksi mitään moitittavan arvoista asiaa.

Odottelen Fallout 3:sta, totta kai, mutta se ei tule koskaan päihittämään kakkososaa. Siinä vaan on sitä jotakin. ;)

HaZu
12.1.2008, 20:49:26
mitä loistavaa tos pelis muka on?EI MITÄÄN!koko WoW peli kaartti on perseestä.
ensinnäkin.missä reaalisuus?(edes se minimaalinen)toiseks.kaikil on sama lärvi(ei jaksa katella niit kauaa)ja lopuks.NE ÄÄNET ON VITUST!!!!varsinkii jollaa murlokil.oppisitte pelaa realistisia pelejä.ei ihme että nyky suomen armeija on maailman paskimpii ku pelataa tälläsii pelei!pelatkaa codii,(call of duty)metal of honor,brothers in arms jne.niis on sentää järkee ja jos haluutte stradegia pelejä nii shakki!HERÄTKÄÄ!!!!:saarna:


Paras PC-peli, mitä on koskaan tehty ja paras peli muutenkin on WarCraft III. Yksinpeli kamppaniakin on jo niin loistava. Kaikki seitsemän pakollista kamppaniaa ovat parhaita koskaan. Juoni on myös yllättävän mielenkiintoinen, vaikkakin ehkä liian itsestään selvää. Pääosaa pelissä näyttelee Arthas ja epäkuolleitten Legioonan invaasio, jonka takia örkit ja ihmiset joutuvat pakeneman Kalimdoriin, jota taas asuttavat ikivanha kansa, Night Elffit.

Aina Blizzardin peleissä vahvana puolena toimineet musiikki ja ääninäyttelijät ovat myös tässä osassa mukana. Ukot heittävät tarpeen naksutuksen jälkeen hauskoja kommentteja. Musiikki on erittäin tunnelmallista ja sopii peliin loistavasti. Äänimaailma onkin siis yksi vahvimpia osa-alueita pelissä. Grafiikka on myös nättiä ja se pyörii myös vanhemmillakin koneilla. Kaikki rodut ovat tasapainoitettu niin, että mikään ei ole toiseen verrattuna ylivoimanen, tosin ihmiset tuntuvat olevan pelin selvästi heikoin rotu(tai sitten en osaa vain pelata niillä). Sankarit ovat myös tärkeä osa peliä, niitten valinta voi hyvin ratkaista koko lopputuloksen. Peliin on siis ängetty roolipelin elementtejä mukaan, mutta pääpaino on edelleen Strategiassa.

Blizzardin strategioissa(WarCraft I&II, StarCraft) on aina tuntunut olevan sama ongelma. Ongelmana on tässäkin pelissä tietokoneen tekoäly, josta ei ole pidemmän päälle mitään vastusta, jonka takia sitä onkin aina niin hauska löylyttää. Kamppaniassa kuitenkin vihulaiset älyvävät tehdä jotain, mutta custom peleissä vihut eivät ole mitään maailman viisaimpia vastuksia, mutta kyllä niistä aloitteleva pelaaja saa ihan kelpo vastuksen.

Parhaimmillaan peli on kuitenkin pelattuna moninpelinä Bnetissä, josta voi valita sitten erilaisia pelityyppejä: Soolo, tiimi jne. Jos mikään näistä ei kuitenkaan miellytä netissä voi pelata Custom Gameja, jotka tuovat sitten mukavaa vaihtelua ainaaseen "tavalliseen" pelimuotoon. Bnetissä hyvää on myös se, että vastukset määräytyvät oman tasonsa mukaan. Eli vastus kovenee sitä mukaa, mitä itse kehittyy ja se on hyvä. Koska suurimmilla tasoilla nyyppien tulo omalle puolelle on aika minimaalista.

WarCraft III on siis helvetin hyvä peli. :up:

Tattip
12.1.2008, 21:55:12
mitä loistavaa tos pelis muka on?EI MITÄÄN!koko WoW peli kaartti on perseestä.
ensinnäkin.missä reaalisuus?(edes se minimaalinen)toiseks.kaikil on sama lärvi(ei jaksa katella niit kauaa)ja lopuks.NE ÄÄNET ON VITUST!!!!varsinkii jollaa murlokil.oppisitte pelaa realistisia pelejä.ei ihme että nyky suomen armeija on maailman paskimpii ku pelataa tälläsii pelei!pelatkaa codii,(call of duty)metal of honor,brothers in arms jne.niis on sentää järkee ja jos haluutte stradegia pelejä nii shakki!HERÄTKÄÄ!!!!:saarna:

Kaikilla oma mielipide. PISTE. Sinulla ei ole siihen mitään sanomista. Ja mikä järki tässä koko jutussa on? Eka kasket pelaamaan realistisia pelejä, ja sitten pistät mitä kannattaisi pelata... Ja jos (ainakin osa) noista peleistä vastaa sinulle realistisuutta, suosittelen menemään hoitoon... Tai vaihtoehtoisesti, tuo minulle näytille puuovia ym. mitä ei saa millään hajalle.

Drizzy
12.1.2008, 22:26:02
mitä loistavaa tos pelis muka on?EI MITÄÄN!koko WoW peli kaartti on perseestä.
ensinnäkin.missä reaalisuus?(edes se minimaalinen)toiseks.kaikil on sama lärvi(ei jaksa katella niit kauaa)ja lopuks.NE ÄÄNET ON VITUST!!!!varsinkii jollaa murlokil.oppisitte pelaa realistisia pelejä.ei ihme että nyky suomen armeija on maailman paskimpii ku pelataa tälläsii pelei!pelatkaa codii,(call of duty)metal of honor,brothers in arms jne.niis on sentää järkee ja jos haluutte stradegia pelejä nii shakki!HERÄTKÄÄ!!!!:saarna:

Minun mielestä sinun argumentit on aika heikosti perusteltu. Minulle se on ok jos pidät fps peleistä ja se on myös ok jos et pidä wowista. Kannattaa kuitenkin vielä harkita miten asian ilmaiset, muuten saattaa mennä sukset ristiin muiten yhteisöä käyttävien kanssa.

Mutta paras PC peli? No Baldur's Gate 2. Kuuluisa roolipeli joka pohjautuu D&D taistelusysteemiin ja Forgotten Realms fantasiamaailmaan. Molemmat sattuuvat olemaan minun sydäntäni lähellä, lisätään vielä hyvä juoni, parin sadan tunnin verran pelattavaa (kaikki sivutehtävät) ja monipuoliset hahmot niin paketti on kasassa. Uudelleenpelattavuus arvoakin löytyy, voi ottaa eri hahmoja matkan varrelta mukaansa ja tietysti valita päähahmollensakin eri classin. Taistelut vaatiivat suunnittelua ja taktikointia, pausettaminen toimii tässä juuri hyvin D&D sääntöjen kanssa ja se tekee pelistä erityisesti mielenkiintoisen.

Mä oon nyt vähän jumissa niin en oikeen osaa kirjoittaa mitään järkevää, joten parempi että pidän postin vähän lyhyempänä.

samwise
12.1.2008, 22:34:18
mitä loistavaa tos pelis muka on?EI MITÄÄN!koko WoW peli kaartti on perseestä.
ensinnäkin.missä reaalisuus?(edes se minimaalinen)toiseks.kaikil on sama lärvi(ei jaksa katella niit kauaa)ja lopuks.NE ÄÄNET ON VITUST!!!!varsinkii jollaa murlokil.oppisitte pelaa realistisia pelejä.ei ihme että nyky suomen armeija on maailman paskimpii ku pelataa tälläsii pelei!pelatkaa codii,(call of duty)metal of honor,brothers in arms jne.niis on sentää järkee ja jos haluutte stradegia pelejä nii shakki!HERÄTKÄÄ!!!!:saarna:

Kerrotko vähä et miks oot heittäny quoteen Warcraft 3 kertovan postauksen ja haukut WoWia? Sry dude eri peli, WoW on MMORPG ja Warcraft 3 taas strategia ja nää on iha eri sarjassa, toiseks kerrotko miten räiskintäpelit liittyy armeijaan? aseita löytyy, kyllä mut luulitko et armeija = WW2?.
Vois joku miettiä vähän mitä kirjoittelee...
Jos strategiaa haet niin WC3 on sitä itsessään ja eikös nää WoWin raiditki vaadi yleensä melkoista taktikointia, ei se oo aina iha vaa että juokset ja mätät. Mietit oikeet buffit, ketkä healaa, tankit pitää olla hyviä ettet agroa jne jne.
[/offtopic]
Starcraft on kyllä sellanen legenda et sitä hakataa vieläki kavereiden kanssa aina BNetissä slurp SC2 kesäkuussa...

Starcraft vielä niille ketkä eivät tiedä:
Blizzard of the Northin vuonna 1997 julkaisema spritegrafiikoilla toteutettu strategiapeli, pelissä hallitaan kerralla yleensä yhtä pelin kolmesta rodusta, ihmiset eli terranit, zergit eli avaruusörkit tai protossit eli viisaat ufoihmisetwhatever.
Peli on edelleen hyvin suosittu, vaikka sen on saavuttanut jo yli 10v iän, sitä pelataan koreassa ja taitaapa olla oikein urheilulaji mitä näytetään telkkaristakin. Rodut ovat hyvin tasapainossa, kamppanaja on juoneltaa mielenkiintoinen ja ei-niin-pro-pelaajalle vähintäänkin haastava viimeistään lisäosan, Broodwarin myötä. Suosittelen kaikille lämpimästi, pelin löytää esim. Gamestopista uutena 15e tai 3 pelii 2 hinnalla ni saat siihe vielä WC3 ja WC3:FT. PELATKAA sitä

Jubei
12.1.2008, 22:48:56
Mutta paras PC peli? No Baldur's Gate 2. Kuuluisa roolipeli joka pohjautuu D&D taistelusysteemiin ja Forgotten Realms fantasiamaailmaan. Molemmat sattuuvat olemaan minun sydäntäni lähellä, lisätään vielä hyvä juoni, parin sadan tunnin verran pelattavaa (kaikki sivutehtävät) ja monipuoliset hahmot niin paketti on kasassa. Uudelleenpelattavuus arvoakin löytyy, voi ottaa eri hahmoja matkan varrelta mukaansa ja tietysti valita päähahmollensakin eri classin. Taistelut vaatiivat suunnittelua ja taktikointia, pausettaminen toimii tässä juuri hyvin D&D sääntöjen kanssa ja se tekee pelistä erityisesti mielenkiintoisen.
Muuten samaa mieltä, mutta ei kai nyt sentään parin sadan tunnin? Kaikkine lisätehtävineenkin BG II:n menee aikaa ehkä 20-30 h jos vähääkään tietää mitä tekee. Vaikea uskoa että kellään menee yli 50 tuntia vaikka pelaisi ensimmäistä kertaa. Tietenkin BG II:n löytyy vaikka mitä pelimoodeja, mutta ne ovat taas asia erikseen.

Mitä Hazun postiin tulee niin ihmiset näyttävät tarttuvan trolleihin aivan liian helposti, vaikka toki itsekkin sorrun siihen joskus.

i<3yaoi
12.1.2008, 23:49:27
Minä huudan Planescape Tormentin puolesta. Dialogia riittää vaikka pieneen romaaniin ja juonikin on sen mukainen. Tykkään kovasti. Osaa tämmöinen nakkisormikin pelata, eikä ole liian monimutkainen mekaniikaltaan. Esim. En tajuu jotai D&Dt niinku yhtää lololol :D

Juoni on tosiaan aika omaa luokkaansa ja peli on melko tarinpainotteinen. Ja kuten jossain muinaisessa pelit-lehdessä sanottiin tähän tyyliin jotta tunnelmaa voi leikata veitsellä ja myydä torilla kilohintaan. Jokainen hahmo on hyvin persoonallinen ja juuri sen verran syvällinen mitä fantsupeli sallii ilman että menee deittipeliksi. Plus ääninäyttely on aikas mahtia. Yksi syy miksi aloin pelaamaan oli Dak'konin ääni. Miulla on joku fiksaatio vanhoihin miehiin.
jajaja, juoni menee siis lyhyesti niin, että tarinan päähahmo herää ruumishuoneella eikä muista yhtikäs mittään. Lentävä pääkallo rientää avuksi ja itsensä etsiminen alkaa. Kunhan ensin päästään kalmakehdosta pois.
Ihan mahtijippijaijee on sekin, kun matkan varrella törmäillään ihmisiin jotka ovat tunteneet päähenkilön edellisiä inkarnaatioita, jotka aina eivät ole olleet niin kivoja heppuja. Son vaan niin harvinaisen hienosti toteutettu.
asiallisempi (http://foorumit.fffin.com/showthread.php?t=3928&highlight=planescape+torment) asia täällä ketjussa.

Drizzy
13.1.2008, 7:46:29
Muuten samaa mieltä, mutta ei kai nyt sentään parin sadan tunnin? Kaikkine lisätehtävineenkin BG II:n menee aikaa ehkä 20-30 h jos vähääkään tietää mitä tekee. Vaikea uskoa että kellään menee yli 50 tuntia vaikka pelaisi ensimmäistä kertaa. Tietenkin BG II:n löytyy vaikka mitä pelimoodeja, mutta ne ovat taas asia erikseen.


Itselläni on yli 100 tuntia pelattuna tallennusta (sitä pisimmällä olevaa) ja en ole tehnyt kaikkia mahdollisia sivutehtäviä, sanotaanko joku 80-90%. Throne of Baalia en ole juuri pelannut mutta tällä saa avattua Watcher's Keepin ja muut ToB paikat, laskisin virallisen lisäosan mukaan tuohon peliaikaan.

Tuo 200h on yleinen arvio. Toki ne kaikki saa suoritettua nopeamminkin, mutta itse en pitänyt mitään kiirettä pelatessani. No voi se olla melko huono ja tapauskohtainen arvio, mutta on siinä paljon enemmän pelattavaa kuin keskiverto roolipelissä.

YoYo~Yoda
21.1.2008, 23:20:19
Jeh, BG2 oli kyllä namia kun sen ekan kerran pealsi läpi, ja toisen, ja kolmannen. Toinen peli jolla on paikka sydämmessä on Disicples II . Vuoropohjaisten strategiotten unohdettu helmi.

mun muistaakseni Planescape Torment käyttää D&D:n sääntöjä (siis vanhoja) vai AD&D ?

Jubei
22.1.2008, 4:00:05
Itselläni on yli 100 tuntia pelattuna tallennusta (sitä pisimmällä olevaa) ja en ole tehnyt kaikkia mahdollisia sivutehtäviä, sanotaanko joku 80-90%. Throne of Baalia en ole juuri pelannut mutta tällä saa avattua Watcher's Keepin ja muut ToB paikat, laskisin virallisen lisäosan mukaan tuohon peliaikaan.

Tuo 200h on yleinen arvio. Toki ne kaikki saa suoritettua nopeamminkin, mutta itse en pitänyt mitään kiirettä pelatessani. No voi se olla melko huono ja tapauskohtainen arvio, mutta on siinä paljon enemmän pelattavaa kuin keskiverto roolipelissä.
Viimeinen lause pitää paikkaansa. Toisaalta ehkä se vain johtuu siitä että olen pelannut pelin lisäosineen niin monta kertaa lävitse (8 kertaa lisäosineen, pari kertaa lisää pelkkää normaalia), mutta minä en vain saa peliin kulumaan edes sataa tuntia mitenkään. Tarkoitan että minulta kuluu about 10 h alkukaupungin tehtävien suorittamiseen, ehkä 4-6 tuntia kaupungin ulkopuolella olevien paikkojen suorittamiseen, joku 10 tuntia kalakaupungin ja underdarkin suorittamiseen ja joku 4-5 h underdarkin jälkeisen loppupelin suorittamiseen. Tähän lisätään vielä joku 7-8 tuntia watchers keepin suorittamiseen niin menen normaalin pelin läpi watchers keeppeineen kaikki sivuquestitkin suoritettuna ehkäpä 35-40 tunnissa.

Toisaalta yksi vaikuttava tekijä on varmasti se että nykyään kun alotan BG II:n niin pelaan sitä aika powerplaynä, eli maagilla kokoajan opeteltuna vähintään 2-3 hastea joiden avulla hahmoillani on kokoajan haste päällä ja nukun aina kun hastet loppuvat. Teen tämän lähinnä koska vihaan ukkojen normaalia kävelyvauhtia sen hitauden takia, mutta varmasti tämäkin vähentää pelin kestoa jonkin verran. Lisäksi muistan kaikki questit ulkoa, joten niidenkään pähkäilyyn ei mene aikaa.

Jos joskus alkaa normaali BG II kyllästyttämään, niin suosittelen esimerkiksi tuota (http://www.shsforums.net/index.php?automodule=downloads&showcat=1) sivustoa, ihan mukava määrä erilaisia modeja kyseiseen peliin.

Substance
17.4.2008, 17:48:00
Minun mielestäni paras PC -peli on vuonna 2002 (tai jotain niihin aikoihin) julkaistu FPS-peli, No One Livess Forever. 60-luvulle sijouttuvassa agentti seikkailussa Cate Archeria ohjastamalla pelaaja pääsee kokemaan varsin miellyttävää dialogia, monipuolisia, mutta hieman lineaarihkoja kenttiä ja tutustumaan moniin mielenkiintoisiin hahmoihin. Valinta räiskimisen ja hiiviskelyn välillä on pelaajalle usein vapaa.

Kaikin puolin agentti härveleillä ja 60-lukumaisella tyylillään kuorrutettu kakku, jonka pariin jaksaa edelleen palata.

Nolf 2, ei kuitenkaan enää ollut isänsä arvoinen tekele.


Paras PC-peli, mitä on koskaan tehty ja paras peli muutenkin on WarCraft III. Yksinpeli kamppaniakin on jo niin loistava. Kaikki seitsemän pakollista kamppaniaa ovat parhaita koskaan. Juoni on myös yllättävän mielenkiintoinen, vaikkakin ehkä liian itsestään selvää. Pääosaa pelissä näyttelee Arthas ja epäkuolleitten Legioonan invaasio, jonka takia örkit ja ihmiset joutuvat pakeneman Kalimdoriin, jota taas asuttavat ikivanha kansa, Night Elffit.

Aina Blizzardin peleissä vahvana puolena toimineet musiikki ja ääninäyttelijät ovat myös tässä osassa mukana. Ukot heittävät tarpeen naksutuksen jälkeen hauskoja kommentteja. Musiikki on erittäin tunnelmallista ja sopii peliin loistavasti. Äänimaailma onkin siis yksi vahvimpia osa-alueita pelissä. Grafiikka on myös nättiä ja se pyörii myös vanhemmillakin koneilla. Kaikki rodut ovat tasapainoitettu niin, että mikään ei ole toiseen verrattuna ylivoimanen, tosin ihmiset tuntuvat olevan pelin selvästi heikoin rotu(tai sitten en osaa vain pelata niillä). Sankarit ovat myös tärkeä osa peliä, niitten valinta voi hyvin ratkaista koko lopputuloksen. Peliin on siis ängetty roolipelin elementtejä mukaan, mutta pääpaino on edelleen Strategiassa.

Blizzardin strategioissa(WarCraft I&II, StarCraft) on aina tuntunut olevan sama ongelma. Ongelmana on tässäkin pelissä tietokoneen tekoäly, josta ei ole pidemmän päälle mitään vastusta, jonka takia sitä onkin aina niin hauska löylyttää. Kamppaniassa kuitenkin vihulaiset älyvävät tehdä jotain, mutta custom peleissä vihut eivät ole mitään maailman viisaimpia vastuksia, mutta kyllä niistä aloitteleva pelaaja saa ihan kelpo vastuksen.

Parhaimmillaan peli on kuitenkin pelattuna moninpelinä Bnetissä, josta voi valita sitten erilaisia pelityyppejä: Soolo, tiimi jne. Jos mikään näistä ei kuitenkaan miellytä netissä voi pelata Custom Gameja, jotka tuovat sitten mukavaa vaihtelua ainaaseen "tavalliseen" pelimuotoon. Bnetissä hyvää on myös se, että vastukset määräytyvät oman tasonsa mukaan. Eli vastus kovenee sitä mukaa, mitä itse kehittyy ja se on hyvä. Koska suurimmilla tasoilla nyyppien tulo omalle puolelle on aika minimaalista.

WarCraft III on siis helvetin hyvä peli. :up:


Ite en pitäny ihan noin paljonn, mut hyvä peli se on. Äläkä välitää tost Hazun kommentista.

Mulukku mikä mulukku.

Edit: Nokiassani on muuten aivan mahtava virtuaalinnäppis, jonka edistyksellisyyttä kirjoitusvirheeni edustavat..

Kaltsu89
30.8.2008, 22:55:11
Paras Pc-Peli jota olen pelannut, on Warrock tai Counter Strike 1.6, mutta en ole muuta kunnolla pelannutkaan. Counter Strike 1.6 grafiikat eivät ole täydelliset, mutta pidän pelistä. Se viehättää minua. Counter Strike 1.6 ei tarvitse ennakoida joka tekee pelistä omanlaatuisen, mahtvavn pelin. pelissä on myös aseiden hankinta helppoa ja peli on hauska.

Warrock taas on vakava peli, jossa pitää osaa ase kuukaudeksi tai viideksitoistapäiväksi. Pelissä on hyvä grafiikka, paljon aseita ja jne.

Molemmat ovat mahtavia pelejä, suosittelen kaikille.

muffe
1.9.2008, 8:04:49
Eli super vaikee kysymys mutta laitan 2 kun 1 en voi valita.

Fps: Salker: Shadow of Chernobyl

Hyvä tunnelma mielestäni, grafiikka on mitä on mutta on rumempaakin nähty.
Kivoja aseita ja monsutkin ihan ookoo, buggeja vaan vähän liika ja tekoäly resitailee.... =)

Rpg: Elderscrolls 4 Oblivion.
Eihän tämä ole pc-exclusive mutta kirjoitan kuitenkin.
eli paras rpg jonka olen koneella pelannut LÄPI,
eli onhan Newer winter nihts, falloutit ja baldursgatet hyviä- parempia mutta en ole niitä läpäissyt. en tiedä miksi mutta en ole niissä päässyt eteenpäin, aina tulee jotain vastaan, ei mitään vaikeeta mutta ukossa jotain ''vikaa'' ja teen uuden... yhteensä varmaankin jo 100+ noissa yllämainituissa... varmaankin koska haluan karismaattisen powerhousen joka ei ole paladin tai vastaava....

No takasisin oblivioniin. eli mielestäni hyvä stoori ja näyttää hyvältä. mutta on siinä valittamistakinn, olen erittäin pettynyt taikoihin kun olen baldursgatea ja nwnnää pelaillut.
Sneakkaaminen saisi toimia tappelussakin...
Aseita löytyy paljon ja monta erittäin hyvän näköistäkin, monta asetyyppiä on kuitenkin jätetty pois, shurikeneja ja kehäitä olisi kivaa viskoa.
Itse peli maailma on erittäin kiinnosta vaikka aika pieni, shivering isles on superia, ainakin näyttää hyvältä. Otuksia saisi olla vähän enemmän ja erillaisia.

Eli tässä mielipiteitäni..