PDA

View Full Version : Korttipelityksisiipi
29.8.2002, 11:18:41
Kuinka paljon ja mitä korttipelejä useiten pelaatte? Tällä kertaa kyseessä ovat siis normaalit pelikortit.

Itse pelailen silloin tällöin pokeria iltojen vietoksi, ilman panoksia tosin, koska minulla on tapana hävitä. Toinen hyvä peli on shanghai. Peliin tarvitaan vähintään kolme pelaajaa, ja maksimissaan kuusi. Pelissä on seitsemän erää, joissa kerätään tietynlainen korttiyhdistelmä/erä, järjestyksessään näin: 2 kolmosta, 2 suoraa, suora ja kolmoset, 3x kolmoset, 2x kolmoset + suora, kolmoset + 2 suoraa ja viimeisenä 3x suora. Peli kestääkin noin tunnin, joten aikaa se varmaan tappaa ja hauskaakin se on. :D
Muita pelejä en yhtä usein pelaa, joskus kakkosta tai sen parempaa versiota, valepaskaa, sekä venttiä tai blackjackia.

nox
29.8.2002, 11:36:53
Pelaan joskus china handia tyttöystäväni kanssa. Hävisin ennen joka kerta mutta sitten innostuin siitä kun tilanne kääntyi niin että voitinkin itse joka kerta.
Pokeri on tylsää ja pelaisin sitä ainoastaan silloin jos olisi rahat tosi vähissä ja pitäisi saada sitä lisää. Kavereiden (mitä ne on?!) kanssa se olisi helppo yhdellä pikku kikalla: huijaa kuin piru. He he...ehkä epärehellistä mutta minkäs mahtaa.

-Kaede-
29.8.2002, 12:23:31
Itse pelailen aina välillä pasianssi yksikseni ja isommalla porukalla Elua .... Se on vähän kuin viimeistä tikkiä, mutta siinä luvataan tikit joita lähtee yrittämään .....

Rowena
29.8.2002, 13:32:52
Pokeria on mukava pelata isossa porukassa. Kerran pelasin poikien kanssa tupakka panoksesta. Sitten joskus pelailen yksin pasiansseja. Pienempänä tuli pelattua aasia ja ryöstöä :)

Tommistus
29.8.2002, 15:21:04
Tulee sitä aika useinkin pelattua blackjackiä ja panoksilla tietysti. Meitä on kolme tai neljä kavetusta pelaamassa noin 1-3 euron paloksella. Ei mikään huima panos mutta ainakin peliä riittää! Muita pelejä mitä pelaan on kellopasianssi ja normaali pasianssi.

Oktobotti
30.8.2002, 20:01:06
Pokeria tulee lähinnä kaveriporukalla pelattua. Itsekseni pelailen joskus pasianssia.

Sephy
30.8.2002, 20:30:09
pokeria [tulitikut panoksena :P]
seiskaa
ja vanhaa kunnon paskahousua XP
Sitten aina välillä jtn omia virityksiä, esim. ulkohuussia XDD [wuffin keksintö]

Ra
30.8.2002, 20:56:28
Pelailen pikku-veljen kanssa välillä pokeria, mutta yleisin pelailen yksin pyramidi pokeria, joka on tosi kivaa. Joskus mutsin tai faijan kanssa kunnon matsit vanhaa kunnon Maijaa :).

Moguta
30.8.2002, 20:59:54
Kyllähän sitä tulee korttiakin pelattua.

Meillä on parin kaverini kanssa ollut jo vuosia korttiporukka. Ei tavata kovin usein, mutta aina kun tavataan, niin kortit esiin. Aina joltain löytyy 2 pakkaa, niin voi Ginirommia (ilmeisesti tunnetaan myös Shanghaina, vaikutti YS:n kuvaus aika tarkkaan siltä) ja Canastaa (sen verran monimutkaisempi peli, etten ala selittää tässä) pelata. Ristiseiska on myös tuttu peli, yllättäen. Sitä pelataan sukulaisten (tai Aden ja Mewin :) ) kanssa.
Pokeria tulee pelattua silloin, kun on paikalla paljon porukkaa, eikä kukaan jaksa opettaa uusia pelejä. Se kun on sellainen peli, jota suunnilleen kaikkialla pelataan samalla nimellä ja samoilla säännöillä.

Olisi hienoa oppia pelaamaan Bridgeä. Jos joku osaa, niin saa kyllä opettaa minulle!

Heldy
31.8.2002, 9:52:58
aijaijai, kyllä ne korttipelit panoksilla päivän päätteeksi
tekevät ihmeellisesti hyvää..
itse pelaan pokeria sekä blackjackiä,
mutta kyllähän sitä venttiäkin on tullut pelatuksi,
mutten siitä innostunut kamalasti .

Ristiseiskaakin tulee pelattua, ja maijaa sitäkin harvemmin.
monia erilaisia pasiansseja kylläkin pelaan mielelläni,
esim. pyramidipasianssia.

Rachel
9.9.2002, 13:52:18
Innostunutta korttipeliseuraa ei oikein tahdo löytyä muulloin kuin kesällä, kun ulkomaalaiset ystäväni tulevat mökille. Sitten pelataankin koko vuoden edestä.

Suosituin peli kesänviettoporukassa on valepaskahousu. Sen lisäksi pelataan tavallista pakista, seiskaa, kunkku nurkassa ym. ym. ja tietysti ennustetaan.
... Tulisipa se kesä jo uudestaan. =)

Ceassa
14.9.2002, 11:09:42
Yksikseni pelailen yleensä pasianssia kaikenlaisissa eri muodoissa, ja kaveriporukassa tulee aina tahkottua Paskahousua ja Ristiseiskaa. Pokerista en ole jostain syystä koskaan pitänyt, mutta kyllähän sitäkin silloin tällöin pelaa, jos vain panokset ovat tarpeeksi kovat. ;D

urho
14.9.2002, 17:59:50
No aika harvoin oikeestaan. Mut sillon kun sattuu semmonen olo, tuleekin pelattua ja kunnolla :)

Tosin, luokkaretkellä pelattiin paskahousua joka ilta sellaiset 4 tuntia :)

Neruru
16.9.2002, 19:20:27
Minä pelailen aika useinkin, pokeria (panoksina kiviä), ristiseiskaa, sirkusta, lännennopeinta, kympin kaatoa, kusetuspaskahousua ym.

Kaikissa peleissä yleensä häviän veljeäni vastaan ja voitan kavereitani vastaan.

Aivan vasta innostuttiin Mogun kanssa rakentamaan korttitaloja, mutta kaksi pakkaa per nenä ei riitä mihinkään. =(

Sonya
19.9.2002, 16:59:21
Kyllähän sitä aina välillä tulee korttia pelailtua.. varsinkin ystävien kanssa :)
Yleensä me pelataan viittäsataa, pokeria, mustaamaijaa, vale paskaa, lännen noipeinta, risti 7:aa tai espanjalaista..
Itsekseni pelaan yleensä pasianssia tai kellotaulua.

Chastity Rowan
20.9.2002, 13:49:53
Originally posted by -rinoa-
Kyllähän sitä aina välillä tulee korttia pelailtua.. varsinkin ystävien kanssa :)
Yleensä me pelataan viittäsataa, pokeria, mustaamaijaa, vale paskaa, lännen noipeinta, risti 7:aa tai espanjalaista..
Itsekseni pelaan yleensä pasianssia tai kellotaulua.
niinpä Niitä tulee kavereiden kanssa pelailtua ja yksin pasianssia tai 7 pyramidia tai kellotauluu.

Torspa
25.9.2002, 16:59:28
Pelailen joskus pokeria kavereitten kanssa ja panokset on joskus ja joskus taas ei.Pasiansseista pelaan ainoastaan pyramidiä.Ja joskus iso systan kanssa ryöstöä,paskaa ja valepaskaa.

blind
29.9.2002, 12:49:44
Aina kun on bussilla jonnekkin jollain porukalla menty on tullut pokeria pelattua, yleensä rahasta.
Joskus harvoin pelaan pasianssia, mutta silloin täytyy olla jo erittäin tylsää.

Silver Wolf
30.9.2002, 7:04:27
"Moro."
"No moro vaan."
"Meitä on aika paljon."
"Joo. Ja täss on korttipakkaki."
"Joo."
"No mitäs pelattais?"
"VALE PASKAHOUSUA!"

:P

Se on yleisin mitä pelaan porukalla. Sitten lännen nopeinta. Olen aika hyvä siinäkin. Pokeri on tietenkin klassikko.

Pasianssia en pelaa, öh, koska en ole vieläkään päässyt huijaamatta läpi. (Loppuu hermot. =))

Fallout
15.5.2004, 21:02:20
Siis jos puhutaan tietokone korttipeleistä, niin joskus tulee pelattua pasianssia kun ei oo muuta tekemistä. Myös hertta on mielenkiintoista ajanvietettä tylsinä päivinä.

Mutta jos puhutaan oikeista korttipeleistä, niin joskus pelaan pokeria kavereitten kanssa. Muita korttipelejä en sitten pelailekkaan. Joskus pelaan räsypokkaa jos on naisia mukana =) .

Julppa
15.5.2004, 21:08:40
Oikeista korttipeleistä tulee pelattua pasianssia, seiskaa, possua ja tietenkin kavereitten kanssa pokkaa, erityisesti vesipokkaa. Joskus tulee pelattua myös viittäsataa.
Vähemmän oikeista eli tietokoneella pelattavista tulee silloin tällöin pelattua pasianssia niin ikään, mutta herttaa en oikein hallitse.

M1green1
3.6.2004, 0:47:02
Korttipelit ovat mukavia, mutta ei yksinään. Pasianssia pelaan silloin, kun on todella tylsää. Jos pelaan kavereiden kanssa, niin pelistä tulee mukavempaa ja mielenkiintoisempaa. Yleisimmät mitä korttipelejä tulee pelattua ovat: pokeri, ventti, katko, seiska ja suosikkini ristiseiska. Panoksilla ei tule pelattua. Ai niin, kyllähän tuota vesipokeria tulee joskus pelattua.

vegeta
4.6.2004, 23:13:59
Onhan korttia tullut pelattua. Jatko on pokerin ohella paras kortti peli, tullut jatkoa pelattua aika paljon, aina koulussa ala-astellaa. Pasianssiakin joskus voi pelata, jos ei ole parempaa tekemistä. Oikeastaan kortti pelit ovat aika hyviä.

Ai niin ja olen pelannut uhkapelejä. Luokka retkellä pelasin aina erään luokkalaiseni kanssa pokeria rahasta. Olihan se aika jännä kokemus, tosin hävisin lopussa rahaa ihan kivasti.

Grove
4.6.2004, 23:24:44
No minä pelaan sellaista peliä kuin "Sirkus". Peli on sinänsä ihan hauska mutta "Sirkus kiintiöni" täyttyi pari viikkoa sitten luokkaretkellä Ouluun kun bussissa sitä tuli pelattua yhtenä päivänä n. 5 tuntia. *huoh* Onneksi bussissa oli loistava pöytä jonka ympärilllä oli paikat neljälle ja peliin tarvitaan neljä pelaajaa. :)

ijikemushi
5.6.2004, 13:11:31
Pokeria pelataan kavereiden kanssa ilman panoksia tai sitten käytetään monopoli rahoja (:P) tai jotain sipsejä, mättöjä jne.

Sitten pelaan valepaskaa aina silloin tällöin. Pelattiin koulussa kunnes kaikki 7 korttipakkaa joutui takavarikkoon...

Ja pasianssia tulee koneella pelattua jos on todella todella todella tylsää.

Doga
5.6.2004, 13:47:34
En pelaile paljoa korteilla, mutta kun tulee pelattua niin yleensä pokeria. Olen siinä aika ylivoimainen ja kaverien rahat on äkkiä omissa taskuissa (eikä tarvitse edes huijata.).

Lännen nopein on myös hauska peli. Sitä ei kuitenkaan tule usein pelattua, johtuen ihan siitä että harvat kaverit sitä osaavat pelata.
Shanghain parissa vierähtää äkkiä tunti jos toinenkin ja aina pelin lopussa joku sanoo: "Hei otetaan vielä yks erä jooko?". Eli periaattessa se ei lopu koskaan.

Paskahousu on myös hauskaa, mutta siinä tulee aina hävittyä, kun eräs kaveri sattuu olemaan kauhea guru. En vieläkään tajua miten se aina saa ne kakkoset loppupeliin :huh:. Venttiä en tosiaankaan pelaa muuten kuin rahasta, sillä muuten se osaa olla uskomattoman tylsä peli.

Ferithem
5.6.2004, 20:16:49
Yksin ei tule korttia pelattua (paitsi tietokoneella), mutta yleensä seurassa innostun pelaamaan pokeria, sotaa tai huijausta. Sota on vain tylsiä hetkiä varten (eli harvoin tulee pelattua), sillä se kestää ikuisuuden. Pokeri on klassikko, jossa en ole mitenkään erityisen hyvä. Rahasta olen pelannut vain kerran (viime viikolla leirikoulussa) ja jäin jopa voitolle 40 senttiä. Heti ensimmäisellä kierroksella vedin suoran ja muiden rahat :D
Huijaus on mielestäni parasta. Parhaimmillaan se on suurella porukalla, sillä rakastan muiden reaktioiden ja ilmeiden tarkkailua. En tiedä mitään ihanampaa kuin jonkun muun ottamassa vastahakoisesti paksuksi kasvaneen kasan kortteja itselleen...
Törkyturpa on myös yksi suosikeistani. Se ei varsinaisesti ole mikään strateginen peli, sillä kortteja vaan läimitään ja tehdään tietty asia tietyn kortin ilmestyessä. Se, joka suorittaa eleen/äännähdyksen viimeisenä, saa kortit, ja ensinnä korteistaan eroon pääsevä voittaa.

Minulla on eräs kaveri, jonka elämäntehtävänä on opettaa minulle uusia korttipelejä. On ihana oppia uutta, mutta myös hyvin turhauttavaa huomata, ettei mikään tieto pysy tallessa. Puoletkaan pelaamistani korttipeleistä eivät ole muistissani, vaikka olisin pitänyt niistä...

Pissis
5.6.2004, 21:35:37
Minä pelailen tuttujeni kanssa Herttaa, China handia ja muutamaa muuta ok korttipeliä. Ai tietenkin joskus Brigeä, vaikkakin se on ärsyttävän vaikea, kun pitää muistaa paljon mitä pelissä tapahtuu.

Hertta on mieletäni paras korttipeleistä joita pelaan. Sitä pelataan aina neljällä, koska muuten säännöt eivät toimisi. Kaikki kortit jaetaan, 13 per hyyppä ja kolme saa vaihtaa paitsi joka neljännellä kierroksella jolloin pelataan niillä mitä on. Tarkoitus on välttää saamasta pistekortteja(mmata pitää tunnustaa), kaikki hertat yksi piste ja patarouva 13 pistettä. Peli päättyy kun joku saa täyteen 100 pistettä ja häviää,muahhahhaa. Jos joku saa kaikki pistekortit(hertat ja patarouvan) kaikki muut saavat 26 pistettä, on käynyt itselleni pari kertaa =) . Ässä on tietysti suurin kortti ja kakkonen pienin

Jaakkima
5.6.2004, 22:30:12
Mie pelaan korttia aina ku joku muu tahtoo pelata tai innostun ite pasianssille.
Pelejä pelaan oikeestaan ihan mitävaan kuhan joku opettaa tai osaan jo itekki. Eniten tulee pelattua pokerin eri versioita ja paskahousua.

Berrycake
6.6.2004, 9:06:19
Omistan tavallisiakin pelikortteja useamman pakan, mutta eipä noilla ole tullut paljoa pelailtua ns. "normaaleja" korttipelejä. En edes osaa pelata korttia kunnolla, enkä muista ulkoa yhtäkään peliä. Joskus taidettiin päissään pelata pokeria ja paskahousua yhdellä mökillä (pakotettiin), mutta sekin oli minulle mahdollista vain asiantuntevan vieriohjaajan opastuksella. Nyyh, olen huono.

Daial
6.6.2004, 10:24:20
Suosikkini on ehdottomasti mustamaija. Suurin syy siihen on, että menestyn siinä aina niin hyvin. Kuin myös ristiseiska, jossa on ihana pantata kortteja ja tuntea olevansa pelin herra. Aasi, tämä 'nopeasti peukku pystyyn'-peli on myös ihana, kunhan on tarpeeksi pelaajia. Se vaatii nopeita refleksejä. Hankalinta on vaihtaa omia korttejaan yrittäen samalla katsoa muita, josko he ovat jo nostaneet peukkunsa pystyyn.
Pokerissa en ikinä ole menestynyt. Veljeni lyö minut korteillaan, oli kerta mikä tahansa. Veljeni huijaa aina kun mahdollista, mutta minä yritän jokseenkin olla huomaamatta sitä. Minä tyhmä jaksan aina vaan uskoa siihen, että rehellisellä pelillä onnistuu. No, eipä ole vielä onnistunut. Mutta joskus vielä rehellisyyteni palkitaan, sanon ma!

Yksinpelejä rakastan yli kaiken. Olemme joka vuosi Levillä hiihtolomalla ja minä kulutan aikaan pelaamalla pasianssia tai kellopeliä. Mielestäni on kiehtovampaa kilpailla itseään vastaan kuin jotain toista. Koetalla omaa älykkyyttään ja oveluuttaan. Samathan pätevät myös moninpeleissä, mutta yksin on vaikeampi hävitä. Ainakin minä häviän pasianssissa vain harvoin. :)

Tietovisamaisista korttipeleistä Avista on yli kaiken. Nopeat älynväläysten sarjat ovat tässä valttia. Avista-kortissa on keskellä iso kirjain, vaikkapa K. Yläreunassa on aihepiirit, jonka mukaan sana täytyy keksiä. Vaikeustasoja on kolme. Oletetaan, että päällimmäisessä kortissa vaikeutaso on helppo ja aihe vaikka sukunimi. Joku kääntää nopeasti pakasta kortin ja laittaa sen nykyisen päälle. Tässä juuri käännetyssä kortissa on keskellä iso L. Nyt pelaajan täytyisi nopeasti keksiä sukunimi, joka alkaa L-kirjaimella. Esim. Lehtonen. Arvaaja saa palkinnoksi edellisen kortin ja eniten kortteja saanut pelaaja voittaa. Mitä vaikeampi taso, sitä mielenkiintoisammaksi peli menee.
Avistaa tulee paljon pelattua eniten suunnistusleireillä. Silloin on joskus jopa 15 hengen porukka pelaamassa. Ja minä tietenkin olen se, joka omistaa tämän Avista-korttipakan, heh.

Nyarlathotep
8.6.2005, 9:53:42
Itse pelailin korttipelejä pienenä aika paljonkin. Nykyään vähemmän, koska aika ei oikein riitä. Ehdoton suosikki on kuitenkin katko. Siinä jokaiselle pelaajalle jaetaan viisi korttia ja valitaan aloittaja. Aloittaja laittaa yhden korteistaan pöytään ja muiden pitää laittaa samaa maata oleva kortti pöytään. Jos ei ole samaa maata olevaa korttia, niin täytyy laittaa joku toinen kortti. Se pelaaja saa aloittaa seuraavan roundin, joka on laittanut suurimman samaa maata olevan kortin pöytään. Näin jatketaan loppuun asti. Kummastelen vieläkin sitä, että tätä peliä ei ole tietänyt kukaan perheeni lisäksi. Siksipä pelailenkin tätä aina kaikkien perheenjäsenien kanssa. Pelissä taidoilla ei juurikaan ole merkitystä, vaan voittaja löytyy pikemminkin tuurilla. Ei addiktoiva, mutta mukava peli.

Koulussa olemme pelanneet kavereiden kanssa myös pokeria. Itse en vain osaa sääntöjä vieläkään tarpeeksi hyvin, jotta voisin niitä selittää. Valtaosa kuitenkin varmasti osaa pokerin säännöt, joten ei siitä enempää. Myös aasia olen pelannut, mutta siitä on sen verran aikaa, että sääntöjä en muista.

Ei unohdeta myöskään pasianssia. Se on hauska peli, jota voi pelata korteilla yksin. Pasianssissa käytetään kaikki pakan kortit ja kunkin maan kortit pinotaan yhteen pinoon ässästä alkaen nousevaan järjestykseen. Mukava peli, joka löytyy myös lähes kaikilta tietokoneilta windowsin mukana tulevana pelinä. Legendaarinen mustapekka on myös aivan loistava peli.

Gizamaluke
8.6.2005, 10:55:19
Aihe, johon minullakin on sanani sanottavana.
Muistan, kun pelasin ekan kerran korttia ihan pienenä, mummin ja iskän kanssa; pelasimme Mustaa Maijaa. En älynnyt kerrassaan mitään, mutta siitä kai lähti innostukseni korttipeleihin.
Eniten pelaan varmaankin Misäärikasinoa eli Laistoa. Pelihän on nimensä mukaisesti vanha kunnon Kasino, mutta pisteitä yritetään välttää. Mielestäni tämä on paljon parempi versio kuin Kasino, sillä siinä joutuu miettimään yllättävänkin tarkkaan; Kasinossa tulee helposti rohmuttua pisteet pöydältä ennen kuin mitään ehtii ajatella.
Toinen peli, mitä on viime aikoina tullut pelattua paljon, on Sirkus. Pelasin tässä hiljattain varmaan neljä tuntia Sirkusta kavereiden kanssa ja olin haluttu pelipari, sillä voitin koko ajan. En tiedä, mistä se johtui, mutta aivan sama, kenen kanssa pelasin, niin selvin lukemin tuli aina pisteet kotiin. Koulussa pelasin todella usein Ristiseiskaa, jopa niin paljon että minut tunnettiin yleisemmin nimellä "Kävelevä kasino" ja kaveriporukkamme nimellä "Pokkaporukka". Pokeria pelaan suhteellisen vähän muihin peleihin nähden, mutta silloin kun pelaan, niin kierrokset venähtävät helposti useiden tuntien mittaisiksi. Panoksena seurasta riippuen leikkiraha, puolen litran vesikannulliset tai puhdas maine ja kunnia.
Kaatokymppiä pelailin ennen tiuhaan, mutta koska peli on aina kolmesta viimeisestä kortista kiinni, niin pikkuhiljaa siirryin Ryöstön pelaamiseen, joka oli myöskin tuuripeliä, mutta minusta mukavampaa pelata. Osaan pelata hieman "erikoisempiakin" pelejä, kuten Viittäsataa ja Tablanettea. Yhteensä osaan pelata noin kahtakymmentäviittä erilaista peliä, pasianssit mukaan luettuina.

Kartz
8.6.2005, 11:07:44
Paljon on tullut korttia pelailtua. Nyt on vain hiljaisempi kausi tämä kesä, kun ei ole Lukiossa korttipöytää pystyssä. Siellä tuli vähintään yksi peli päivässä pelattua.

Ristiseiska
Osa voi tuntea Ristikasina, mutta sama peli kumminkin on kyseessä.

Paskahousu
Kolmea eri versioita tulee pelattua: Ruotsalaista-, Suomalaista- ja Valepaskahousua. Ruotsalaista eniten.

Ryöstö
Lähes aina vakio peli, jos pelaajia on vain kaksi.

Ryssä
Vakiopelejä Lukiolla, siellä peliin tutustuinkin. Pelin nimi on minulle mysteeri.

Pressa
Toinen peli jota opin pelaamaan Lukiolla ja se on useimmin pelattu peli.

Pasianssi
Yksinäni pelaan usein tavallista pasianssia tai pyramidipasianssia. Mukavia molemmat.

Taidan unohtaa nyt jotain... Tuli kolkko listaus postaus, mut hei: +1.

Sir Edmund
9.6.2005, 8:08:12
Siitä onkin jo aika kauan, kun viimeksi pelasin korttia oikeasti. Ei sitä kotona hirveästi tule pelattua, kun aina tuntuu löytyvän jotain muuta tekemistä. Mummolassa ja mökillä sitten en muuta teekään kuin pelaa korttia.

Suosikkini on aina ollut käpsäys. Mahtava peli etenkin, kun pelaajia on täydet kuusi. Pelaan tätä usein mummoni ja perheeni kanssa. Osittainen syy tämä pelin suosikkiasemaan on se, että katson olevani hyvä kyseisessä pelissä. Sitten vähän sääntöselityksiä niille, jotka eivät tätä loistavaa peliä tunne. Aluksi jaetaan kahdeksan korttia jokaiselle. Sitten luvataan montako tikkiä niillä aikoo saada. Jos lupaa vaikkapa viisi tikkiä ja saa ne, niin tulokseksi siltä kierrokselta tulee 15. Jos ei saakaan oikeaa määrää tikkejä, niin saa nolla pistettä. Korttien määrä vähenee joka kierroksella yhdellä, kunnes yhden kortin jälkeen aletaan taas nostamaan korttien määrää. Peli loppuu, kun ollaan taas takaisin kahdeksassa kortissa. Sitten vaan lasketaan pisteet ja eniten pisteitä saanut on voittaja. Peli kestää aika kauan, sillä kierroksia tulee todella paljon. Peli on aina kiinnostanut minua ja jaksan usein pelata montakin peliä putkeen, vaikka tavallisesti kyllästyn kaikkeen melkein heti. Oma taktiikkani pelissä on luvata aina mahdollisimman vähän tikkejä, niin eipä tule ainakaan yliarvoitua itseään. Lisäksi olen hyvä pääsemään korteista eron saamatta tikkejä niillä.

Lisäksi pelaan pasianssia koulun tietokoneilla. Muuten peli ei minua kiehdo, sillä onnistun vain sotkemaan kortit.

Zenes
9.6.2005, 8:38:19
Aika vähän yleensä pelailen korttia. Silloin tällöin kavereiden kanssa ja joskus yksinkin. Ihan mukava ajanviete ja harrastus, jonka välissä voi keskustella hyvin. Rahasta en yleensä tykkää pelata. Vesipokeria on kuitenkin tullut pelattua useampaankin kertaan. Mutta sitten pelejä joista pidän:

Ristiseiska:
Ehkäpä paras korttipeli, jos on vähän isompi porukka. Erittäin mukavaa.

Kasino:
Joskus pelailin tätä ja muistan että oli erittäin mukava, mutta minä tampio olen unohtanut säännöt. Pitäisi googlata ne säännöt uudelleen, että pääsisi pelailemaan.

Ginirommi:
Tämä oli yhden päivän googletuksen tulos. Etsin mukavia kaksinpelejä, joita pelata isoveljen kanssa ja tämä löytyi. Erittäin hyvä kaksinpeli. Ehkäpä paras.

Stressi:
Toinen erittäin hyvä kaksinpeli.

Pokeri:
Klassikko. Tästä varsinkin vesipokeria tullut pelattua. Siinä siis joka erän häviäjä juo lasin jääkylmää vettä. Johan alkaa tuntumaan kun on juonu semmoisen 20 lasia ja vessaan ei saa kesken mennä. =)

Pasianssi:
Sitä tulee yksin pelattua silloin tällöin. Ihan normaalia vain. Muita en ole jaksanut opetella.

O.W.D
9.6.2005, 14:48:40
Kyllähän korttipelejä tulee pelattua kunhan vaan muutkin osaisi pelata... No enimmäkseen pelataan paskaa, maijaa ja possua eli sikaa. Pokeria pelataan jos on vähän isompi porukka, samoin kasinoa,ryöstökasinoa ja seiskaa. Yksikseni pelailen joskus pasianssia. Sitten on joitain pelejä jotka on hauskoja mutta joiden säännot ja nimet olenkin unohtanut. Sääli.

huru-ukko
9.6.2005, 14:56:13
Sota:
Joku tällainen jota pelattiin yhen tyypin kanssa Kreikassa, asetellaan kortit tiettyyn järjestykseen ja sitten tapetaan toisen kortteja ja kuningattarilla parannellaan niitä. Jotenkin noin...

Mustamaija:
Tämä on suosikkejani. Pelataan aina pikkuveljen ja vaarin kanssa, kun ollaan mummon ja vaarin luona. Vaari yrittää aina huijata, muttei nykyään enää onnsitu siinä.

Valepaskahousu:
Tätä pelattiin aina luokkaretkillä ja pesisleireillä, siis kun harrastin pesistä...

Sarutobi
9.6.2005, 14:59:11
Noh korttipelejä pelaan jos on tylsää.. tai ei oo muutakaan tekemistä.

Pokeri ( jokeri, kymppi jne...)
Ihan mukavaa pelattavaa, varsinkin jokeri pokerissa muistuu yksi legendaarinen tapaus. Noh minulla oli 5 kunkkua ( yksi jokeri) :D ja olin täysi varma voitosta, pelasin pikkuveljeni kanssa ja panoksena oli mässyä. Siinä nostettiin panoksia ihan kymbillä ja kun kummaltakin loppu mässy ja voittaja saisi vuorellisen mässyä. Niin näytin korttini ja olin jo valmiina ottamaan mässy vuorta niin pikkuveli veti 5 ässää ( yks jokeri)... SIIS PRKL mikä munkki!
Ei sen kummempia pokerin suhteen...

Läpsy
Ah... tässä jos missä tulee sormet kipeeks :eh: Eli pelin ideana on sokkona heittää kortti pakkaan ja jos tulee samaa maata tai numero niin se joka ekana "läppäsee" pakkaan saa ne kortit ja se voittaa jolla on koko pakka...

Valepaska
Turha sääntöja alkaa selittämään. Tämmöinen mukava ajanviete usemammassa porukassa. "mitäh toi oli ainakin 12 ässä sulta..."

Grove
9.6.2005, 16:06:05
Sirkus! Ihastuin, rakastuin tähän peliin kun oltiin 6. luokalla luokkaretkellä Oulussa ja pelattiin tätä linkussa.

Jotenkin näin se meni; (ei ole tullut pelattua pitkään aikaan)

4 pelaajaa, kaksi joukkuetta, molemmissa kaksi pelaajaa. Asettuvat istumaan pöydälle niin, että oma kaveri istuu vastapäätä. Pelaajille jaetaan muistaakseni 5 korttia ja joka vuoro pitää kaikkien laittaa yksi korteistaan eteenpäin, myötäpäivään kulkien. Tarkoituksena, on pyörittää niin kauan, että saa käteensä 4 samaa korttia esim kaikki ässät tai kaikki kympit jne. Nyt tuleekin se hauska kohta. Ennen peliä molempien joukkueiden pitää kehittää jokin muille huomaamaton merkki, jolla he viestittävät toisilleen, että "hei mullon sirkus!" ja kun toinen hoksaa sen hän läimäyttää keskuspakkaa ja huutaa Sirkus! Näin voitetaan peli. Muttah se ei olekkaan näin yksinkertaista. Jos vastapuolen pelaaja huomaa, että toiset yrittävät viestittää sirkuksesta, hän voi läimäistä keskuspakkaa ja huutaa "epäilen sirkusta!". Jos toisilla tosiaankin oli sirkus, epäilijät saavat pisteen.

Sitten on vielä spesiaali, nimittäin tupla sirkus. Jos sattuu niin hassusti, että molemmilla tulee sirkus yhtäaikaa ja he hoksaavat sen voivat molemmat läimäyttää keskuspakkaa ja huutaa "tuplasirkus!". Kaksi pistettä.

Tiedän, olen todella huono selittämään, mutta kuitenkin tuo on tosi kiva peli. Kun me luokka retkellä pelattiin tuota kaverin kanssa tyttöjä vastaan (pienestä parin euron rahapanoksesta) meillä oli niin mahtava salainen merkki, että kynittiin rahaa oikein kunnolla. :D

Snabii
10.6.2005, 8:37:25
Sirkus! Ihastuin, rakastuin tähän peliin kun oltiin 6. luokalla luokkaretkellä Oulussa ja pelattiin tätä linkussa.

Minäkin muistan tuon pelin tosin vähän eri nimellä. En muista enää miksi me sitä kutsuimme mutta samat säännöt siinä kuitenkin oli. Erittäin hauska peli. Tuli juuri erityisesti linkkimatkoilla pelattua sitä.

Kolmea korttia on tullut myös aika paljon pelattua. Vähän hankala näin selittää sääntöjä mutta yritän vähän. Eli siis kaksi pelaajaa (pystyy pelaamaan isommallakin porukalla mutta sitten ei vaan riitä niin hyviä kortteja) joista molemmille jaetaan eteen kolme korttia väärinpäin vierekkäin. Sitten niiden kolmen päälle laitetaan kolme korttia oikeinpäin. Ja sitten jaetaan molemmille kolme käsikorttia. Sitten aletaan tunkea kortteja pöytään aina isompaa vaan. Ässän päälle ei käy kuin ässä, kakkonen tai kymppi (tai jokeri joka on mikä vaan). Kakkonen käy minkä tahansa kortin päälle. Se ei kaada pakkaa mutta saa taas alkaa laittaa siitä isompaa eli vaikka kolmosen jne. Kymppi kaataa pakan. Jos mikään ei käy, nostetaan pakasta kortti. Kun pakasta ja kädestä loppuvat kortit aletaan käyttää niitä kortteja, jotka on jaettu pelaajien eteen.

Ai niin pari välihuomautusta: Kädessä on oltava koko ajan kolme korttia paitsi jos mikään ei käy saa nostaa pakasta yhden kerran kortin ja jos sekään ei käy niin sitten pitää nostaa koko pakka mikä on jo aikaiseksi saatu. Niiden kolmen oikeinpäin olevan kortin paikalle saa joka kortin vaihtaa kerran. Siihen kannattaa yleensä vaihtaa hyviä kortteja kuten ässiä kakkosia kymppejä tai jokereita.

Niin siis, kun kortit loppuvat käytetään ne oikeinpäin olevat kortit. Väärinpäin oleviin kortteihin ei kosketa ennen kuin oikeinpäin olevat kortit kaikki on saatu pois. Väärinpäin olevia kortteja ei saa katsoa ollenkaan. Ne pitää heittää ihan summassa. Jossei käy niin täytyy nostaa pakka. Se kummalta kortit loppuvat ensin, on voittaja.

Oli varmaan aika hankalasti selitetty enkä tiedä tajusiko kukaan mutta yritys hyvä viisimiljoonaaseitsämänsataakuusikymmentätuhatt a. Juu.

Yksi myös yleisistä korttipeleistä mitä tulee pelattua on Valepaskahousu. Siihen nyt en sääntöjä ala selittämään, kun luulen että aika moni täällä ne jo tietää ja on varmaan selittänytkin ne jo.

Sisko ja sen Sisar
2.7.2005, 11:30:32
Sisar: Tuleehan sitä korttia lätkittyä kun ei muutakaan tekemistä ikinä ole...
Tiedän aika monia pelejä, esim;

Munalukko on hauska peli missä testataan refleksejä. Pakka jaetaan tasan pelaajien kesken ja ne asetetaan lattialle/pöydälle selkäpuoli ylöspäin. Jokainen vetää vuoronperään kortin pakastaan ja läimäisee sen kaikkien keskelle. Tietytä korteista pitää tehdä tiettyjä juttuja ja viimeisenä jutun suorittanut joutuu ottamaan jo paljastetut kortit. (vaikea selittää)
Se, kenen kortit loppuu ekana on voittaja.

Lännen nopeimmassa koetellaan nopeutta. Siinä pitää kerätä tietty määrä samoja kortteja esim. kuningattaria tai kymppejä jne... Nopeimmin korttinsa kerännyt voittaa.

Paskahousussa pitää vain lätkiä pienempien korttien päälle suurempia kortteja. Jos sinulla ei satu olemaan sopivaa korttia, joudut nostamaan kerääntyneen pakan. Ensimmäinen korteistaan eroon päässyt voittaa. (lisäksi tässä on miljoona muutakin pikkusääntöä mutten jaksa selittää)

Mustamaijan nyt kaikki varmaan tietää.

Nälkäkuolemaa en jaksa selittää.

Fuskuakaan en jaksa selittää.

Aasiakaan en jaksa selittää.

Tikkikin on niin tuttu kaikille.

Kasinon säännöt on liian monimutkasia... pitää keräillä kortteja.

(lisäksi oli muitakin pelejä, joden nimiä en muista...) Ainut ongelma vain on, etten ikinä löydä kortteja mistään.

large
2.7.2005, 11:40:27
Ramina Sama kuin tikki, mutta pelataan tiettyyn lukuun asti ja jokainen kaato lasketaan pisteeksi.

Pokeriin oon aika addiktoitunu. Kortit ja pokerirahat (1e ja 2e kolikot) on aina mukana ja aina jos löytyy alusta jolla on helppo pelata niin on pakko pelata siinä jos kaveri on mukana. Rayn pelikoneetkin käy.

Fiyaa
2.7.2005, 17:58:50
Äitin kanssa pelataan maijaa ja tikkiä.

Tikissä kaikilla on 5 korttia, jakajasta seuraava saa pyytää jotain maata, muiden pitää yrittää saada aina suurempi kortti. Se joka saa viidennellä kerralla suurimman kortin, on voittaja.

Maijaa en jaksa ruveta selittämään. :)

Yksikseni pelaan pasianssia ja kellopasianssia.

Hollow
2.7.2005, 18:25:43
Ristiseiska on yksi parhaista korttipeleistä mitä tiedän. Ensin koko pakka jaetaan pelaajien kesken. Sitten se, jolla on ristiseiska, aloittaa lyömällä sen pöytään, tämän jälkeen vuorot menevät myötäpäivään. Ääh... en minä sitä osaa selittää. Anteeksi. -_-;;

Hanuri on myös hauska peli. Jokaiselle pelaajalle jaetaan seitsemän korttia (joskus on tullut pelattua 25:llä kortilla O_O) ja tavoitteena on saada kaikki kortit pois kädestä. Jakaja aloittaa esimerkiksi kolmosella. Seuraavan pitää lyödä kolmonen tai isompaa. Lopulta joku lyö niin ison kortin (esimerkiksi ässän) ja kaikki sanovat "ohi". Silloin tämän suuren kortin lyöjä saa iskeä tyhjään pöytään. Jos lyö esimerkiksi kolmosparin, muidenkin pitää lyödä pareja. Jos joku lyö kolme samaa korttia kerralla, muidenkin pitää tehdä samoin tai sanoa "ohi". Peli on todella yksinkertainen, minä vain olen surkea selittämään. ^^

Jubei
4.7.2005, 23:19:10
Jaa että kortin peluusta puhutaan. Korttia lätkin aika harvoin pakko myöntää. Oikeastaan ainoastaan mökillä ollessani tai kaveriporukassa. Vapaa-ajalla kuitenkin suhteellisen harvoin. Eli seuraavia korttipelejä taidan:

Ristiseiska/seiska:
Eli siis ristiseiska aloittaa. Ensin on lyötävä seiskat. Näiden yläpuolelle kasit ja alapuolelle kutoset. Jokainen maa on omassa pinossaan. siitän sitten jatketaan pinoja ylöspäin ja alaspäin. Kaikki kortit taetaan ja se jolla loppuu kortit ensimmäisenä voittaa. Pelistä on liikkeellä todella monia versioita ja sääntöjen muunnoksia.

Pokeri
Ei varmaan tarvitse hirveästi selittää. Nykyään pelaan kyseistä peliä aika harvoin koska se on aika tylsää ilman rahaa. Rahasta pelasin tätä viimeksi rippikoulussa.

Tikki:

Tikissä kaikilla on 5 korttia, jakajasta seuraava saa pyytää jotain maata, muiden pitää yrittää saada aina suurempi kortti. Se joka saa viidennellä kerralla suurimman kortin, on voittaja.
Mainittakoon vielä että se joka saa suuremman kortin saa pyytää. Hyvä peli jota tulee joskus pelattua.

Maija
Pelissä lyödään toiselle kortteja. Lyötyjen korttien pitää olla samaa maata. Toiselle lyötyjä kortteja voi kaataa isommalla kortilla tai valtilla.Yksi alussa valittu maa on valtti. Valtti ei voi olla pata. Pata rouva on pelissä ainoa kortti jota ei voi kaataa. Kaksinpelinä tämä menettelee, mutta kolmistaan menee jo tylsäksi koska helpotat kolmannen pelaajan asemaa jos lyöt toiselle kortteja.

Ultimate pieksentä 2004
Minun ja kaverini suunnittelema kortteihin pohjautuva pieksentäpeli joka on vahvasti roolipelihenkinen hitrolsseineen ja damageineen. En kuitenkaan muista paljoakaan sääntöjä, mutta ne saattavat olla kaverillani kaappien kätkössä. En kuitenkaan ala niitä selostamaa koska en muista niitä kunnolla.

Nikkonen
16.9.2005, 17:23:08
Fuskupaskaa (valespaskaa, joo joo) on tullu väännettyä aika raivokkaasti viime kuukausina :P Tosin nykyään ku porukka kusettaa muutenki kuin korttien arvoilla niin säännöt on päässy vähän muuttumaan ;)

Jonkka
16.9.2005, 18:22:17
Hahaa. Joo, Nikkosen kanssa on tullut pelattua, vaikka reksi ei siitä tykkään. Muita pelejä on vinkki ja pikkuveljen+muiden kamujen kanssa kehitelty vinkkipeukku. Itse en noita vinkin ja vinkkipeukun sääntöjä muista, mutta muistan kun jälkimmäistä pelattiin kavereiden mökillä kynttilän valossa kello ties mitä ja kaikilla oli hauskaa.
Osaan myös seiskaa, pokeria, kasinoa, mustaamaijaa ja lännennopeinta(<-hauska kaksinpeli), mutta näitä on tullut vähemmän pelatuksi viime aikoina.

Kapteeni Kunimura
16.9.2005, 18:47:37
Mie pelailailen aina sukulaisilla Canasta nimistä korttipeliä. Joskus pelaan sitä mökillä omienkin porukkojen kanssa. Peli on sen verta monimutkainen, että en selitä siitä mitään. Hauska peli se on kun oppii pelaamaan!

Joskus pelailen Lupausta esim. mökillä tai muualla missä ei ole muuta tekemistä. Sitäkään peliä en laiskuuteni takia selitä...

Pelaan siis korttipelejä vain kun ei ole mitään muuta tekemistä.

Sananium
20.9.2005, 13:17:11
Yksikseen pelailen huvikseni omaakeksimääni nimetöntä korttipeliä. Kaksistaan kaverin kanssa pelaan joko paskaa tai pokeria. Isommalla porukalla espanjalaista paskaa, valepaskaa, ristiseiskaa, ristikontraa tai "nessiä". Jälkimmäinen on hieman koston tapainen peli, jos joku vaikka on kostoa pelannut. Joskus myös jääkiekkoa pelaan. Siis korteilla. ;)

Korttipelit ovat osa jokapäiväistä elämää, sillä pelaan melkein joka päivä. Yleensä voitan, mutta joskus jopa häviän! Pokeria pelataan ilman panoksia koska ei rahat riitä... Vesipokeri on sitten juttu erikseen, sillä raanasta saa vettä ja silloin vessaa joutuu vetämään aika usein...

shadowalker
24.9.2005, 12:09:45
Itsekseni pelailen joskus pasiansseja, en tosin useasti kun tietokonekin on keksitty. kaveriporukassa tulee pelattua, porukasta riippuen, paskahoususta seiskan kautta pokeriin. Koulussa on tullut pelattua pokeria ilman panosta vaikka toiset pelaavat ihan rahastakin. Tosin lukiomme opettajat huomauttivat, että kortinpeluu ei yleisillä paikoilla ole suotavaa, mutta kun eivät sitä suoranaisesti kiellä niin miksipäs ei pelattaisi.

YUP
1.10.2005, 22:43:47
Harvoin pelaan korttia. Enimmäkseen sillon jos olen laivalla tai jossain syrjäseudulla kavereitten kanssa. Pokerii pelailen, joskus jopa koulussa ja tietenkin ilman panoksia. :D Paskahousuakin pelaan, mutta tykkään enemmän valepaskahoususta. Ja sit casinoa ( olikohan ) pelailen välillä kun mutsi suostuu pelaamaan :D

Jubei
16.1.2007, 13:41:18
Selittäkää joku mitä eroa on tavallisella pokerilla ja tv:ssä pelattavissa pokeripelejen pokerilla. "Normaalilla" siis tarkoitan myös pelikoneissa esiintyvää 5 korttia kädessä, vaihto ja siitä pöytään. Tästäkin on eri variaatioita vaihtojen sun muun suhteen, mutta ymmärtääkseni telkkarissa pelattava pokeri on täysin erilaista koska siinä pöydässäkin jotain kortteja. Miten tätä pelataan ja kumpi näistä on ns. "oikeata" pokeria?

Loppuun bonuskysymys josta ei saa bonusta: Mitä Casino Royalessa pelattava korttipeli on jossa tämä yksi heppu häviää autonsa?

Enkuli
16.1.2007, 14:40:37
Tämä nykyään suosiossa oleva pokeri on nimeltään texas hold'em. Tuolla mitä kutsut "normaaliksi" on myöskin joku ihan oma nimensä, mutta en sitä muista enkä jaksa katsoa wikipediasta

Texas hold'emissa on jokaisella kädessä kaksi korttia, pöytään tulee yhteensä viisi. Voittaja on se joka saa käsikorteistaan ja pöydässä olevista muodostettua parhaan käden. Pelissä on yhteensä neljä panostuskierrosta, joista ensimmäinen on kun jokainen saa kaksi korttia käteen. Seuraava flopin jälkeen, eli kun pöytään on käännetty kolme korttia näkyviin. Floppia seuraa turn, jossa näkyviin tulee yksi kortti lisää ja jota seuraa jälleen panostuskierros. Viimoisena river jossa isketään viimeinen kortti näkyviin, tämän jälkeen panostus ja mikäli enemmän kuin yksi pelaaja sen jälkeen mukana, niin kaikki mukana olevat näyttävä käsikorttinsa.

Näin yksinkertaisesti selitettynä. Mikäli kaipaat laajempaa selvitystä, niin wikipedia varmaan antaa sen.

Ymmärtääkseni Casino Royalessa pelattiin kaikki korttipelit juuri texas hold'emia.

Elijah
16.1.2007, 19:12:45
Viime aikoina on tullut pelattua paljon korttia, varsinkin kavereiden kanssa koulussa. Pikku rahoistahan sitä tulee pelattua vaikka tällä hetkellä olenkin satasen verran voitolla.

Juuri tuota Texas hold'emiä pelaan paljon, myöskin netissä. Sitä en vaan harmillisesti voi vielä pelata rahasta kun ei oikein ikä riitä, siis netissä. Myöskin Kopua ja sen eri variaatioita pelaan paljon kavereiden kanssa. Kopussa aluksi jaetaan kaksi korttia ja potti nousee sitä mukaa kuinka moni lähtee. Jos vaikka pelaajia on 5 ja alkupanos on 50snt, ja kaksi henkilöä lähtee mukaan eli koputtaa, niin toinen oletettavasti häviää. Hävinnyt pistää seuraavalla kerralla pottiin kaikkien alkupanoksen eli 2,5e. Ja näin jatketaan, kunnes joku vie potin yksinään eli kukaan muu kuin yksi henkilö ei koputa, jolloin potti menee taas pieneksi.

Veljen kanssa pelaan paljon valepaskista. Varsinkin kaksin pelissä siinä oppii aivan helvetin hienoja taktiikoita. Varskin kun koko peli perustuu bluffille, niin pelin luku taidosta on erittäin paljon hyötyä. En nyt tähän jaksa sen sääntöjä tunkea, eiköhän suurin osa ne tiedä.

Sitten on näitä Risti-seiskaa, Seiskaa joka on uunon tapainen peli, Maijaa jonka sääntöjä en edes muista. Lännen nopein on myös mainio refleksi peli josta en valitettavasti siitäkään muista sääntöjä :<.

Gimmo84
20.2.2007, 16:45:07
tikkiä/katkoa, kahtatoista ja ryöstöä on tullu pelattuu about kerran viikossa :) nykyään pelataan kaveriporukassa 10-40 euron sittari-turnauksii hold'emissa.. muutaman vuoden oon itte pelannu melkeinpä joka päivä tota holdemii :cool: kuningaspeli kieltämättä :D

The Lord ZXV
18.8.2007, 17:49:27
Se riippuu hyvin paljon seurasta.
Jos pelaajia ovat minä, veljeni ja serkkuni niin sitten pelaamme esimerkiksi seuraavia pelejä: 10 kortin tikkiä tai mölliä, erilaisia paskahousuja, pokeria(usealla pakalla ehkä 3:lla). Mutta mahdollisesti myös presidenttiä, uunoa, kekkosta tai ylioppilasta ja kirppua.
Muiden kanssa pelatessa yleensä tikkiä, mölliä, seiskaa ja kaikkia yksinkertaisia pelejä, joihin lukeutuvat myös maija ja ventti/blackjack.

Suosikki korttipelejäni ovat mm. Uuno, pokeri, ventti, blackjack, presidentti, paskahousu, ruotsalainen paskahousu, perisuomalainen paskahousu, valepaskahousu, hörri, seiska ja valtakunta.

Nyarlathotep
19.8.2007, 20:59:51
Kuluneena kesänä pelasin varmaan enemmän korttipelejä, kuin kaikkina aikaisempina vuosina yhteensä. Pääasiassa kavereiden kanssa ajantappomielessä ja muutamaa erilaista peliä. Fusku oli ainakin sellainen peli, jota jaksoi pelata päivästä toiseen kyllästymättä. Suurin osa tuntee varmasti tuon pelin Valepaskahousun nimellä, mutta meillä taisi poiketa säännöt hieman oikeasta valepaskasta. Parasta pelissä on tietenkin muiden kusettaminen ja muiden kusetuksen huomaaminen. Vissiin viikon pelasin tätäkin putkeen monta tuntia päivässä.

Pokerikin on ihan mukavaa, sekä Hold' em että ihan peruspokeri. Varsinkin kun pelaajia on sellaiset 5-6 niin sitten. Pienemällä porukalla ei oikein jaksa. Panoksina toimii ihan mitkä vaan, kesällä pelattiin Menolippu-lautapelin junilla, mutta rahasta en koskaan viitsi pelata. Sirkus ja Maija ovat myös ihan kivoja korttipelejä.

The Lord ZXV
19.12.2007, 12:07:41
Uudeksi suursuosikki korttipeliksi on noussut Lupaus.

Se kulkee varmaan muillakin nimillä mutta idea on tämä:

Pelissä on kymmenen erää tikkiä. Ensin 10 korttia sitten 9 jne. Pelin alussa luvataan montako tikkiä 10:stä saa. Mikäli saa sen määrän minkä lupasi niin saa 10 pistettä + tikkien määrä. Jos lupaa esimerkiksi että saa 2 tikkiä ja saa sen, niin silloin saa 12 pistettä. Jos lupaa 0 tikkiä niin saa 10 pistettä ja jos saa kaikkia 10 tikkiä niin saa 20 pistettä. Idea on hyvä ja hauska.
Jos taas saa liian vähän tai liikaa tikkejä niin sitten ei saa yhtään pistettä. Eli jos lupaa 2 niin on saatava 2, ei kolmea tai yhtä, vaan kaksi.

Peliin voi myös valita valtin mutta en itse ole juuri pelannut sen kanssa. Peli on oikeasti hyvä ja koukuttava. En tarkkaan muista paljonkon sain kerran, olisiko ollut 77 pistettä(voitto) saattoi olla vain 70.

Onko KUKAAN pelannut tälläistä peliä. Suosittelen, se on hauska peli.

Kreifi
19.12.2007, 13:39:01
Ihan paska peli. Mitä enemmän korttipeleissä joutuu ajattelemaan ja suunnittelemaan ja tuurin osuus on mahdollisimman pieni sitä parempia ne ovat. Tosin joku seiska on aika rentouttava ja mukava peli, ja on siinä vähän taktiikkaakin mukana. :)

Jubei
19.12.2007, 14:39:45
Ihan paska peli. Mitä enemmän korttipeleissä joutuu ajattelemaan ja suunnittelemaan ja tuurin osuus on mahdollisimman pieni sitä parempia ne ovat. Tosin joku seiska on aika rentouttava ja mukava peli, ja on siinä vähän taktiikkaakin mukana.:)
Heh tuli tuosta mieleen kun joskus pelasin parin kaverini kanssa seiskaa ja toinen väitti sitä täysin tuuripeliksi. Hän väitti sitkeästi niin vielä senkin jälkeen kun olin voittanut 5 seiskan kolminpeliä putkeen.:D

Kreifi
19.12.2007, 16:42:03
Joo, eihän se täysin tuuripeli ole, mutta jos toisella on hiukankaan järkeä päässä niin ei siinä pysty dominoimaan millään tavalla. Seiskassa on aika vähissä ne strategiat/taktiikat mitä siinä voi tehdä, lähinnä lätkitään vaan kädestä ne pois mitä siellä on. Ja sääntömuunnoksiakin on miljoonia, toiset ovat enemmän tuuripitoisia kuin toiset.

Jubei
19.12.2007, 17:26:42
Joo, eihän se täysin tuuripeli ole, mutta jos toisella on hiukankaan järkeä päässä niin ei siinä pysty dominoimaan millään tavalla. Seiskassa on aika vähissä ne strategiat/taktiikat mitä siinä voi tehdä, lähinnä lätkitään vaan kädestä ne pois mitä siellä on. Ja sääntömuunnoksiakin on miljoonia, toiset ovat enemmän tuuripitoisia kuin toiset.
Onhan se osaksi tuuria ja alkukortit ratkaisevat paljon, mutta jos käteen sattuu joku lähellä seiskaa oleva kortti jonka "taakse" (ylä tai alapuolelle kortista riippuen esim 6 tai 8 tiettyä maata) sinulla ei ole mitään omaa laitettavaa, niin aika hyvin pystyy yleensä pakottamaan muut laittamaan korttejaan kun itse panttaat tiettyjä avain kortteja. Toki tämä toimii vain jos pelaajia on vähintään 3, mutta kuka nyt muutenkaan seiskaa kaksin pelaa.:P

Toisinsanoen toki se vaikuttaa seiskassa mitä käteen tulee, mutta kyllä siinä kannattaa myös vähän katsella korttejaan eikä vain lätkiä niitä.

The Lord ZXV
20.12.2007, 7:52:17
Seiska on hieno peli.

Itse olen sitä mieltä että kaikissa korttipeleissä on jollakin tavalla tuuri mukana, toisissa enemmän ja toisissa vähemmän.

Tässä muuten TOP 10 parhaat korttipelit(näillä peruskorteilla eli listassa ei ole mitään Uunoa tai Mustaa Pekkaa, Uuno on kyllä yksi parhaista korttipeleistä koskaan).

10. Laskuri.
9. Tikki, mölli(kaikkine muunnelmineen, mukaanlukien Lupaus)
8. Presidentti.
7. Seiska.
6. Texas Hold'em ja Pokeri.
5. Musta Maija.
4. Blackjack & Ventti
3. Paskahousu(kaikkine variaatioineen)
2. Mannerheim.
1. Revolveri, Magnum, Lännen Nopein, Pulssi, Stressi(aika lailla samanlaisia pelejä)

Saattavat kulkea teidän keskuudessanne eri nimillä mutta kysykää niin voin kertoa hieman peleistä. Esimerkiksi tiedän ainakin 5 erilaista paskahousu peliä. Hörri on myös aika kiva peli mutta ei mahtunut Top 10 listaan.

Lätkäiskää omanne, ehkä esille nousee jokin peli jonka olen jo unohtanut.

Kreifi
20.12.2007, 13:31:03
Jubei, Seiska ja Ristiseiska taitaa olla eri peli, je? Ristiseiskassa on huomattavasti enemmän strategiaa kuin seiskassa, joka on siis tuuripelien kuningas.

Jubei
20.12.2007, 14:31:37
Jubei, Seiska ja Ristiseiska taitaa olla eri peli, je? Ristiseiskassa on huomattavasti enemmän strategiaa kuin seiskassa, joka on siis tuuripelien kuningas.
Myönnettäköön oma erehdykseni joskin nämä pelien nimet eivät tunnu aina olevan vakioita. Esimerkiksi ristiseiskaa pelatessani vaasalainen serkkuni kutsui samaa peliä pelkästään seiskaksi ja olen kyllä kuullut muidenkin kutsuvat ristiseiskaa seiskaksi.

Millaista tämä "oikea" seiska sitten on?

The Lord ZXV
20.12.2007, 14:57:09
Maata maalle tai numeroa numerolle. Seiskalla vaihdetaan maata. Se jolta kortit ekaksi loppuu voittaa.

Eli. Maa on ruutu, ruudulle ruutua, millä tahansa seiskalla saa vaihtaa maata miksi maaksi tahansa. Jos pöydässä on ruutu 6 niin siihen kelpaa myös pata 6.

Seiskaa ei saa jättää vikaksi kortiksi käteen.

PS. Tunteeko joku muu tämä Revolveri pelin.

Se menee näin kaksi korttia pöytään ja kaksi kolmen pakkaa samoin. Loput kortit jaetaan kahden kesken. Näistä korteista laitetaan kuusi pöytään ja niitä aletaan lätkiä pöytään seuraavalla tavalla: Joko isompaa tai pienempää. Kuninkaaseen kelpaa kuningatar tai ässä. Ässään kuningas tai kakkonen ja niin edelleen. Se jolta ekana loppuu kaikki kortit voittaa. Suoraan pakasta ei saa vetää. Kortteja laitetaan ensin pöytään. Pöytään saa laittaa myös vaikkei olisi kaikkia siitä vielä lyönytkään. Nimi siitä että revolverissa on 6 luotia. Lännen nopein taas on muuten samanlaista mutta siinä kaikki kortit katsotaan ja niitä aletaan lätkiä suoraan kädestä.

Sitten on Pulssi. Siinä jaetaan neljä korttia pöytään ja idea on sama kuin revolverissa. Jos pöydän kahdessa pinossa on sama numero kuten vaikka 3, niin se joka on nopeampi, lyö kätensä niiden päälle ja huutaa; Pulssi. Tällöin vastapelaaja nostaa kaikki pöydän kortit. Revolveriin voi ottaa myös saman säännön. Tällöin huudetaan: Revolveri tai vaikka Colt tai jotain mitä on sovittu.

Syke on toinen nimi Pulssille ja Magnum on toinen nimi Revolverille.

Ne kolmen kortin pakat ovat sitä varten että jos kummallakaan ei sovi niin niistä otetaan kortti pöytään.

Yksin pelinä toimiva Valtakunta on myös kiva peli, sitä voi pelata myös kaksin tai kolmin. Kaksoispasianssi myös kiva peli.

FireAdept
21.12.2007, 10:27:31
Lukioaikoina tuli pelattua aika paljon bridgeä. Lienee ainakin nimenä kaikille tuttu, mutta sen pelaajia on harvemmassa. Peli on näennäisesti yksinkertainen tarjoustikkipeli ja sitä pelataan kaksi vastaan kaksi. Säännöt ovat suhteellisen yksinkertaiset, mutta pelin hienous syntyy erittäin laajasta sääntöjen sovellusvarasta. Partnerille pitää välittää mahdollisimman paljon tarpeellista informaatiota sinänsä rajallisilla tarjousvaihtoehdoilla ja toisaalta partnerin pieniä vihjeitä pitää kyetä analysoimaan oikein.

No, enhän minä mikään hyvä pelaaja ole, hallitsen vain muutamia peruskikkoja. Armeija-aikanani olen pelannut bridgeä ehkä kaksi kertaa, joten taidot ovat varmaan päässeet ruostumaan. Pitäisi jossain vaiheessa herättää harrastus henkiin.

Kreifi
21.12.2007, 10:49:24
Millaista tämä "oikea" seiska sitten on?Tuossa (http://fi.wikipedia.org/wiki/Seiska_(korttipeli)) suppeasti selitettynä ja siinä on minullekin jo uusi sääntö (laput). Eli kuten sanoin, säännöt vaihtelevat aika paljon. Aika tylsä peli, mutta kun vedetään korttipelisessio läpi, niin yleensä Seiskakin kuuluu siihen,.