Sivu 3 4:sta EnsimmäinenEnsimmäinen 1234 ViimeinenViimeinen
Näkyvissä tulokset 31 - 45. Tuloksia yhteensä 57.

Ketju: Millainen on hyvä kauhuleffa?

 1. #31

  Oletus

  Millainen on hyvä kauhuelokuva?
  Sellainen, mikä heti alusta lähtien saa tutisemaan ja pelkäämään niin, että on enää vaikea katsoa sitä. Pitää olla paljon pelottavia kohtia, jossa kauhumusiikki soi taustalla uhkaavasti ja tulee tunne, että pitäisi nähdä jokapuolelle, ja että kuvakulma on liian pieni, eikä näytä kaikkea. Tietenkään näitä ei saa olla jatkuvasti, vaan pitää olla vastapainoksi järkeviä ja rauhallisia kohtia, joissa esimerkiksi selvitetään, miksi joku kummittelee tai pelottelee muita. Usein pidän sellaisia kauhuelokuvia hyvinä, joissa tapahtuu joitakin kammottavia asioita, ei välttämättä sellaisia, että tapetaan jatkuvasti, myös tuolien itsestään siirtyminen on aika tehoavaa (mutta ei saa minua hyppäämään tuolistani kauhuissani), ja sitten joku ihminen tai ihmiset selvittävät, miksi näin tapahtuu ja yrittävät lopettaa sen. Lisäksi sellainen kauhuleffa, joka ei naurata minua, on hyvä.

  Onko se psykologinen, splatteri, säikyttely elokuva, vai jonkin muun tyylinen?
  Ääh... Psykologinen kauhu on todella tehoavaa. Myös säikyttely elokuva on ihan mukava, mutta se ei saa minua pelkäämään, vain katselemaan ympärilleni. Elokuvassa pitää olla säikyttelyä (tuolisen siirtyminen, kaapin ovien aukeaminen), mutta myös tappoja pitää olla, muuten jää liian kesyksi kauhuleffaksi minun makuun.

  Millainen kauhuelokuva ei oikein nappaa?
  Esineet siirtyilevät, mutta mitään sen pahempaa ei sitten tapahdukaan. Ihmiset ovat täysin turvassa siltä haamulta, mutta silti pelkäävät kuollakseen kun tuoli siirtyy itsekseen ja hyppäävät melkein nahoistaan. Liika kirkuminen vie maun leffalta ja tuo tunteen, että koko elokuva on pelkkää kirkumista. Päähenkilön pitää uskaltaa tehdä jotakin, ei pelkästään kirkua ja itkeä pelosta.

  Mikä saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäsi, eli mikä kauhuelokuvassa pelottaa?
  Musiikki. Kauhumusiikki. Eli alkaa kuulumaan pelottavaa ja uhkaavaa musiikkia, ja aina välittömästi alkaa ajattelemaan, voi ei, mitä seuraavaksi tapahtuu, kuka kuolee? Lisäksi jos kamera seuraa päähenkilön takana ja alkaa kuulumaan pelottavaa musiikkia, saa kylmät väreet hiipimään selkäpiihin. Lisäksi esineiden jatkuva ja etenkin uhkaava liikkuminen saavat saman aikaiseksi.

  Miksi et uskalla mennä enää ennen niin turvallisen tuntuisiin paikkoihin?
  Uskallan, ei siinä ole mitään ongelmaa. Tiedän nimittäin, että kauhuelokuvat ovat vain elokuvia, eivät ne oikeasti tapahdu. Kyllä minun järkeni voittaa tunteet tarpeen tullen.

  Miksi katsot ylipäätään kauhuleffoja, vaikka tiedät saavasi siitä painajaisia?
  En saa niistä painajaisia, muuta kuin jos elokuva on todellakin pelottava. Mutta, katson kauhuelokuvia siksi, koska tykkään niistä. On kivaa, kun saa pelätä koko ajan, ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi (joskus elokuvat ovat kyllä ennalta-arvattavia) ja se, että pääsen kokeilemaan, kestääkö kanttini, vai alanko kirkumaan hullun lailla... Useimmiten kyllä nauran, enkä kilju.

  Osataanko nykyään enää tehdä hyviä kauhuelokuvia?
  Osataan ja ei osata. Jotkut osaavat, toiset eivät. Useita virheitä (minun mielestäni) kauhuelokuvissa on niiden ennalta-arvattavuus ja liika kirkuminen. Lisäksi sellaiset kauhuelokuvat jotka eivät pelota yhtään, eivät ole hyviä kauhuelokuvia.

 2. #32
  Warrior HeavyLord:n avatar
  Liittymispäivä
  23.4.2005
  Sijainti
  Savonlinna
  Ikä
  28
  Viestejä
  509

  Oletus

  Millainen on hyvä kauhuelokuva? Onko se psykologinen, splatteri, säikyttely elokuva, vai jonkin muun tyylinen?
  Pidän Kaunan ja Dark Waterin (Huom! Japsi versio Dark Waterista) tyylisistä pelottelu leffoista.
  Parhaissa on aina pikkulapsia! (Pikkulapset on jotenkin niin pelottavia...)
  mm. Kauna, Dark Water, Hohto (Poika ei ollut pelottava, mutta leffassa kumminkin oli pikkulapsi ) ja Kuudes Aisti.
  Myös Identityn ja Deathwatchin tyyliset kauhuleffat ovat loistavia!

  Millainen kauhuelokuva ei oikein nappaa?
  No jaa, vain muutama kauhuleffa on ollut todella pettymys. Cabin Fever on hyvä esimerkki! Jos joku on kyseisen leffan nähnyt, niin ymmärtää kyllä
  Kauhuleffoissa ei ole pakko olla verta aivan mielettömiä määriä ja liika veri teke mistä tahansa kauhuleffasta suorastaan komedian! Paljon verta eikä kunnon juonta, ei niin kauhuleffoja tehdä! Toinen esimerkki: Dracula 3000.
  Mietitäänpä, yhdistetään avaruusalus ja naurettavan näköinen Dracula, mitä saadaan? Suorastaan kauhea tekele, joka loukkaa jokaista kauhuelokuvan ystävää!


  Mikä saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäsi, eli mikä kauhuelokuvassa pelottaa?
  Painostava musiikki, oudot tapahtumat, edellä mainitut pikkulapset.
  Siinä se oli lyhyesti
  Hyviä esimerkkejä pelottavista kohtauksista on Kaunassa kun se yksi nainen lähtee töistä kotiin. Valvontakamerasta näkyy pelottavan tyttelin varjo, portaikosta sammuu valot ja oudot äänet puhelimesta...
  Ette uskokkaan miten säikähdin kun se nainen katsoi peiton alle...
  Toinen on Dark Waterista. Äiti luulee että kaikki on kunnossa, ja yhtäkkiä se punainen laukku taas ilmesty... Siitä eteenpäin olikin aika helvetin pelottavaa!  Osataanko nykyään enää tehdä hyviä kauhuelokuvia?
  Jos ei niin miksi?

  Kyllä ja ei. Jotkut ovat mahtavia, jotkut aivan naurettavia veripelleily farsseja.
  Ja mikä oikeastaan on kauhuelokuvan määritelmä?
  Kauhuelokuvien pitäisi olla pelottavia, mutta Screamit ja muut eivät silti pelota. Ovathan ne hyviä elokuvia ja ne lasketaan kauhuksi, mutta ne ei pelota. (Mitenköhän tuo liittyi mihinkään? En tiedä )
  Viimeksi muokannut HeavyLord : 24.4.2006 klo 19:07:49

 3. #33

  Oletus

  Millainen on hyvä kauhuelokuva?
  Ensinnäkin se ei saa olla mikään "uudenajan" teini-kauhuleffa, kuten esim Scream oli aikoinaan ja monet muut siitä kehittyneet kauhuleffat. Kauhuleffassassa, kuin missä tahansa muussa leffassa pitää olla hyvä tarina ja toteutus. Ei pidä myöskään unohtaa näyttelijöitä. Psykologinen kauhuleffa nappaa minuun aika hyvin. Veren lentäminen ei pahemmin osaa napata, eikä mikään säikyttely leffa. Pystyy helposti arvaamaan, koska joku hiippailija hyökkää kulman takaa tai ylä-taikka alapuolelta jne... Hyvässä kauhuleffassa pitää olla myös hieman huumoriakin. Ring (amerikan versio) ei ollut kovin hyvä mielestäni, mutta oli siinä pari sellaista inhottavaa kohtaa, ja Ring2 ei oikeastaan pelottanut ollenkaan taikka sitten Kauna.

  Onko se psykologinen, splatteri, säikyttely elokuva, vai jonkin muun tyylinen?
  Vastasin tähän viime kysymyksessä, mutta vastataan nyt vielä tarkemmin. Eli siis psykologiset kauhuleffat ovat hyviä. Elokuvan jälkeen on jännää hieman ajatella mitä jos...? Ajatella jos...? Mikä tuo oli..? ...jne. Etenkin, jos on katsonut leffan keskellä yötä. Mutta eipä sitä kestä kuin pari hetkeä ja sitten uni onkin jo tullut.

  Millainen kauhuelokuva ei oikein nappaa?
  Hyvä esimerkki on kyllä Scream ja siitä kehittyneet kauhuleffat. Joillekin se voi iskeä, mutta minulle... nope! Siis mitä siinä säikyttelyssä on niin kauheaa ja se on niin arvattavissa kaiken lisäksi, joka ei ole todellakaan hyvä juttu. Olisi pitänyt käyttää hieman mielikuvitusta enemmän, jotta ihmiset eivät aavista seuraavaa tapahtumaa liian aikaisin. Myös pitää muistaa ettei mene liiallisiin mauttomuuksiin. Se pilaa yllättävän paljon elokuvaa.

  Mikä saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäsi, eli mikä kauhuelokuvassa pelottaa?
  Hmmmm.... Mikähän pelottaisi? Tämäpä vaikeaa selittää... Tarpeeksi oudot asiat. Painostavat paikat ja se kun ei tiedä mitä tulee seuraavaksi tapahtumaan. Seuraava ei suoranaisesti ole tähän kysymykseen liittyvä.
  Sitten tietekin sellainen skenaario, missä on tyhjä autio vanhan aikainen kaupunki tai kylä, joka näyttää olevan ollut hylättynä jo vuosia, jossa sumu on laskeutunut jalkojen juureen. On hiljaista, liiankin hiljaista. Astut tyhjään taloon joka on pimeä ja ahdistava tunne valtaa koko kehosi ja rintakehässäsi tuntuu puristavalta. Ensin talo on tyhjä, mutta katsottusi uudestaan näet räsyissä olevan tytön harsokuvan. Poistuessasi talosta katsot taaksesi ja näet tytön katsovan talon ikkunasta.
  Tuon tapainen tapahtuma elokuvassa kyllä saa minut kyllä ahdistuneeksi jonkin verran.

  Miksi katsot ylipäätään kauhuleffoja, vaikka tiedät saavasi siitä painajaisia?
  Vai että Freddy Krueger tulisi hieman häiritsemään unia? Ehei. Harvemmin tulee nähtyä mitään painajaisia kauhuelokuvista. Uteliaisuus, tämä voisi olla syy miksi katson silloin tällöin kauhuleffoja.

  Osataanko nykyään enää tehdä hyviä kauhuelokuvia? Jos ei niin miksi?
  Harvemmin. Hyvät kauhuleffat ovat harvassa, koska suurimmaksi osaksi niissä on samat ainekset kuin monissa muissa kauhuleffoissa. Murhaaja tai joku yliluonnollinen henkilö, ryhmä ihmisiä, outoja tapahtumia, yksi katoaa, joka johtaa seuraavan katoamiseen ja sitten jää vain kaksi jäljelle (harvemmin yksi). Nämä kaksi sitten tuhoavat pahan ja lopputekstit. Usein se on noin. En tosin ole katsonut uusimpia kauhuleffoja, vaikka monesti olen aikonut. On vain aina tullut jotain muuta katsottavaa.
  ★ ★ ~ Deviant galleriani ~ ★ ★

 4. #34
  Bomb KeZZu-90:n avatar
  Liittymispäivä
  18.8.2005
  Sijainti
  graveyard
  Viestejä
  60

  Post

  Millainen on hyvä kauhuelokuva?

  se saa olon hieman ahdistuneeksi ja saa pimeät nurkat tuntumaan painajaismaisilta. ja elokuvan jälkeen et uskalla mennä sammuttamaan telkkaria koska pelkäät että joku tulee ja nappaa sut.

  Onko se psykologinen, splatteri, säikyttely elokuva, vai jonkin muun tyylinen?

  siinä ei kokoajan saa olla sellasta böö hommaa ku siihen tottuu sit siinä elokuvan aikana jos sitä tulee koko ajan. joten on hyvä että sitä tulee vaan välillä. liika veren lentäminenkin alkaa tympiä.

  Millainen kauhuelokuva ei oikein nappaa?

  köyhät kummitus leffat joissa on joku tylsä kirottu haamu tai vastaavaa. tai sellaiset elokuvat joissa joudut odottamaan yli puolet elokuvasta ennen kuin alkaa tapahtua jotakin.

  Mikä saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäsi, eli mikä kauhuelokuvassa pelottaa?

  eniten ehkä tilanteeseen kohdistuva voimistuva musiikki jonka jälkeen seuraa kimeä vinkaisu kun joku vaikka esim: tarraa kiinni, peilin kautta näkyy kun joku menee seläntakana ym ym ym... (ymmärtääköhän kukaan mitä tarkotan)
  tai sitten jos joku kulkee jossakin pimeässä paikassa yksin. TAI jos kamera kuvaa epäilyttävästi jotakuta tiettyä henkilöä esimerkiksi kaapista..

  Miksi et uskalla mennä enää ennen niin turvallisen tuntuisiin paikkoihin?

  joskus oli aina niin kivaa käydä meidän lähellä olevassa metsässä. vaikka olis ollu pimeetäkin, mutta useitten kauhu leffojen jälkeen olo tuntuu paljon ahdistuneemmalta aina metsään mennessä eikä enää huvita mennä sinne. johtuu kai siitä kun luulen että mulle käy samalla tavalla kuin elokuvan uhreille, vaikka tiedänkin että ne on vaan elokuvia.

  Miksi katsot ylipäätään kauhuleffoja, vaikka tiedät saavasi siitä painajaisia?

  en saa painajaisia kauhu leffoista. pikemminkin hetkellisiä pelon tunteita. understand? minusta kauhuleffat on vaan niin kiehtovia.

  Vai katsotko enää, vaikka ennen katsoit...

  ja kyllä varmana katon

  Osataanko nykyään enää tehdä hyviä kauhuelokuvia?
  Jos ei niin miksi?


  kyllä niitä jotkut osaa ainakin tehdä. tosin joittenkin ideat ei enää oikein kiinnosta. house of wax oli aika rankka. onko suomalaiset muuten koskaan tehny kauhu elokuvia ku ei tuu ainakaan yhtään mieleen... 5. #35

  Oletus

  Hyvä kauhuleffa tarvitsee toimivan juonen. Itseasiassa, joku yksinkertainen juoni, mitä tuppaa nykyään näkemään lähes jokaisessa toiminta leffassa, ei kuulu kauhuleffoihin. Kauhuleffa tarvitsee mutkikkaan, jännittävän, kiinnostavan ja ennen kaikkea, pelottavan juonen. Kun tarina/juoni on paikallaan, voidaan lähteä tekemään elokuvaa.
  Mielestäni hyvän kauhuelokuvan tärkeimmät osat ovat tarinan/juonen lisäksi paikka, jonka pitää olla synkkä, epämiellyttävä, varjoisa, minkä joukosta ei ensikatseella erota mitään. Tapahtumat voisivat mielellään liittyä tai tapahtua jossakin vanhassa, unohdetussa tai mystisessä paikassa. Hyvä sekoitus kaikkea olisi täydellinen.
  Tunnelmaan sopiva musiikki on tärkeä osa jokaista elokuvaa.
  Tietysti pitäisi myös olla hyvät näyttelijät.
  Katson kauhuleffoja, koska tykkään aaveihin ja yliluonnolliseen liittyvistä asioista.
  Nykyään ei oikein osata tehdä hyviä kauhuleffoja, mutta ovat ihan mukavan pelottavaa katsottavaa.
  Tietysti kauhuleffoissa on se haitta, että ne jäävät joskus pahasti pyörimään mieleen, eikä uskalla oikein liikua yksin talossa, missä ei ole ketään. Kuten sanottu, pitää väh. jättää televisio päälle.
  Vanhat, mustavalkoiset kauhuleffat ovat yleensä niitä parhaimpia mm. Yö Voodoon Saarella ja joku toinen zombeihin liittyvä elokuva, minkä nimeä en nyt muista. Siitä tuli mieleeni, että uusista leffoista ainakin Resident Evil leffat ovat hyviä.
  Viimeksi muokannut Grave Digger : 8.4.2006 klo 17:23:11

 6. #36
  Mistress of Odin Luni:n avatar
  Liittymispäivä
  5.9.2004
  Sijainti
  Valhalla
  Ikä
  25
  Viestejä
  1010

  Oletus

  Millainen on hyvä kauhuelokuva?
  Sitä nyt on vähän vaikeaa lähteä selvittämään. Vuoden 1922 Nosferatu on hyvä kauhuelokuva, mutta niin on Uhrilampaatkin. Hyvä kauhuelokuva on omassa kauhu-genressään onnistunut ja viihdyttävä teos.

  Onko se psykologinen, splatteri, säikyttely elokuva, vai jonkin muun tyylinen?

  Noista vaihtoehdoista psykologinen tai splatteri. Riippuu ihan siitä, millaista haluaa sillä hetkellä katsoa. Splatteri tarjoaa erittäin hyvää aivotonta kivaa, psykologinen taas kun haluaa enemmän paneutua elokuvaelämykseen. Vanha (1970-luvulta tai aikaisempi) kvlt-kauhu on erittäin viihdyttävää missä tahansa mielentilassa.

  Millainen kauhuelokuva ei oikein nappaa?
  Säikyttely. Etenkään leffateatterissa, kun ne kaikki ääniefektit on kovalla. Inhottavaa katsoa semmosta. Toinen mikä ei toimi ollenkaan on amerikkalainen teinikauhu, jolla en tarkoita pelkästään niitä Tiedän mitä teit viimekesänä tai Scream -tyylisiä juttuja vaan myös The Ringiä, Kaunaa ja muita tommosia.

  Mikä saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäsi, eli mikä kauhuelokuvassa pelottaa?
  Väristyksiä kulkee splatteria katsoessa mutta ei se pelosta johdu.
  No joo, en oikein pelkää kauhuleffoja.

  Miksi et uskalla mennä enää ennen niin turvallisen tuntuisiin paikkoihin?
  Ks. edellinen.

  Miksi katsot ylipäätään kauhuleffoja, vaikka tiedät saavasi siitä painajaisia?
  Korkeintaan näen painajaisia siitä, että joku pakottaa minut katsomaan jotain The Ringiä non-stoppina. Minkä tahansa niin paskan leffan katsominen yhä uudelleen ja uudelleen on erittäin painajaismaista.

  Vai katsotko enää, vaikka ennen katsoit...

  Katson hyviä kauhuleffoja, mikä tarkoittaa lähinnä sitä, että katson vanhoja uudestaan ja uudestaan. Mistä pääsemmekin seuraavaan kohtaan:

  Osataanko nykyään enää tehdä hyviä kauhuelokuvia?
  Vähään aikaan ei ole tullut hyviä.

  Jos ei niin miksi?
  Kun kaikki on sellaista teinikauhua nykyään! Kun se "tehdään japsileffoista helvetin huonoja amerikkalaisversioita" -buumi alkoi, niin rupesi tulemaan hirveästi sellaisia hullu lapsi riehuu tai tää yrittää sit olla psykologinen -leffoja, jotka ovat vaan olleet huonoja. Onneksi zombie-leffoja tulee sentään vielä.
  Viimeksi muokannut Luni : 8.4.2006 klo 18:48:15
  And Valkyrjur rode at heavens high
  to await the death of those who had to die

 7. #37

  Oletus

  Millainen on hyvä kauhuelokuva?
  Sellainen, että siinä on pahaa enteilevä musiikki, ja että siinä tosiaan on todentuntuisia käänteitä, eikä ehdottomastikaan mitään kumipäitä.

  Onko se psykologinen, splatteri, säikyttely elokuva, vai jonkin muun tyylinen?
  Minun tyyliäni on kyllä nuo säikyttely elokuvat. Ne saavat tosiaan olla sellaisia, että kauhu tuntuu selkärangassakin (:

  Millainen kauhuelokuva ei oikein nappaa?
  Elokuva, joka ei ole tippaakaan todentuntuinen, ja siinä on jotain aivan älyttömiä aleneita, mitkä on toteutettu sillä kumipää tyylillä, eli siis ne eivät enää olekkaan niin pelottavia, kuin pitäisi olla.

  Mikä saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäsi, eli mikä kauhuelokuvassa pelottaa?
  Sellainen, jossa päähenkilö on todellakin joka käänteessä vaarassa, ja jossa musiikki on lamaannuttava. Ja todellakin siinä on todella vastenmielisiä paikkoja, joissa päähenkilö joutuu suorittamaan jonkun pelottavan ja vaarallisen tehtäviä.

  Miksi et uskalla mennä enää ennen niin turvallisen tuntuisiin paikkoihin?
  Minä pelkään vain sitä että pelkään. Eli siis toisin sanoen, tiedän että pelkään, ja kun pelkään, näen harhoja, ja sitten vaikka kuinka uskottelisin, että se on tuttu ja turvallinen paikka, ja näkisin vain harhaa, niin kumminkin väillä niskavillat nousevat pystyyn.

  Miksi katsot ylipäätään kauhuleffoja, vaikka tiedät saavasi siitä painajaisia?
  Koska olen aivan heikkona elokuviin, joissa on vähän kauhua, ja uskottelen ennen leffaa itselleni, että se on vain elokuvaa, ja että en minä nyt siitä painajaisia näe. Mutta välillä kyllä siitä huolimatta näenkin.

  Osataanko nykyään enää tehdä hyviä kauhuelokuvia?
  Kyllä osataan. Nykyään niissä käytetään minusta parempia tehosteita

  ..so little world..

 8. #38
  Imp Hddd:n avatar
  Liittymispäivä
  8.4.2006
  Sijainti
  Underworld - Halls of Pain
  Ikä
  24
  Viestejä
  9

  Arrow

  Millainen on hyvä kauhuelokuva?
  Ei liikaa jotain suolen pätkiä yms. sellainen antisankarileffa ois hjuva

  Onko se psykologinen, splatteri, säikyttely elokuva, vai jonkin muun tyylinen?
  Psykologinen tai säikyttely leffa. Ei Resident evil.

  Miksi katsot ylipäätään kauhuleffoja, vaikka tiedät saavasi siitä painajaisia?
  Ei ole ollut painajaisia.

  Osataanko nykyään enää tehdä hyviä kauhuelokuvia?
  Joskus, mutta juonet yleensä p:stä.

 9. #39
  Foot Soldier BigRedBomb:n avatar
  Liittymispäivä
  29.9.2005
  Sijainti
  MageVillage
  Ikä
  24
  Viestejä
  38

  Oletus

  Mää en tykkää kovinkaan paljon kauhu leffoista,mutta katon mää niitäkin no
  Sellainen joka ei ole niinkuin jotkut jo mainitsi verellä mässäilyä.Oon nähnyt aika huonoja kauhu leffoja.Hyvä kauhu leffa ois sellanen jossa ei kuitenkaan ole koko ajan jotain kauhuuu vaan komediaa.Mää en tykkää kovinkaan paljon noista teini kauhu leffoista.Mieluiten kuitenkin katson kauhu komedioita,muita en oikeinkaan.

 10. #40
  perverssionisti i<3yaoi:n avatar
  Liittymispäivä
  4.10.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Ikä
  27
  Viestejä
  1911

  Oletus

  Millainen on hyvä kauhuelokuva?
  Hyvässä kauhuleffassa on tunnelmaa, hyvä juoni, mielenkiintoiset henkilöt, hyvä lavastus ja tehosteet. Kaikki mikä yleensäkin on hyvässä elokuvassa. Tai siis ne tekevät elokuvasta hyvän xD.

  Onko se psykologinen, splatteri, säikyttely elokuva, vai jonkin muun tyylinen?
  Psykologinen. Ihmisen mieli on niin monimutkainen ja outo, että siitä saa revittyä vaikka mitä irti. Parhaimmat näkemäni kauhuleffat eivät sisällä juuri lainkaan verta, esimerkkinä vaikkapa Psyko. Leffa oli mielestäni kuolettavan tylsä, mutta loppukohtaus pisti kylmät väreet kulkemaan selkäpiitäni pitki. Hrrrrr....
  Sellaiset leffat joissa ideana on vain veri ja sen roiskuminen mahdollisimman monessa kohtauksessa, ovat tympeitä. Se on pohjimmiltaan aika ällöttävää, vaikka siihen turtuukin nopeasti. Splatteritkin voivat olla kivoja, ja veri lentää kieltämättä hienosti, mutta pidän juonta hyvin tärkenänä elementtinä. Elokuvan pitää kertoa tarina, ei puolitoista tuntista verisuihkua.
  Säikyttelyleffat ovat usein myös tympeitä. Olen kyllä hyvin herkkä ja säikähdän jokaista pientäkin risahdusta, ja uhkaavan musiikin kuuluessa peitän melkein silmäni, jotten näe nurkan takaa varmasti hyökkäävää hirviötä. Mutta säikyttelyynkin turtuu, jos koko elokuva on pelkkää nurkkien takaa tai veden syvyyksistä hyökkääviä hirviöitä. Tulipa tässä mieleen että monsterileffatkin ovat usein kökköjä.

  Millainen kauhuelokuva ei oikein nappaa?
  Blondi tyttö on yksin kotona. Psykopaatti tulee ja tappaa hänet raa'asti. Tytön kaverit ovat huolissaan, poliisi on ymmällään. Kaikki harrastavat seksiä jonkun kanssa, sitten joku taas kuolee. Kun melkein kaikki ovat kuolleet, tytön ex-poikaystävä jota on koko ajan syytetty murhista saa selville, että tappaja oli tyttö itse, joka vain oli lavastanut kuolemansa. Lopussa tyttö kuolee ja ex jää katsomaan kaukaisuuteen uuden tyttiksensä kanssa.

  Mikä saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäsi, eli mikä kauhuelokuvassa pelottaa?
  Inhoan sitä viiltävää musiikkia, joka on aika monessa kauhuleffassa. Se on pelottava ja iskee aika usein kohdassa, jossa selviää jotain kammottavaa jolloin aivoni jumittavat muutenkin yrittäessään käsittää uutta kokonaisuutta.
  Musiikki on kauhuelokuvissa tärkeä elementti. Kammottavasti vääristynyt tivoli musiikki saa minut kyyristelemään peloissani.
  Yleensä se on se jokin kamala, tuntematon jota pelkää. Alienitkin olivat pelottavia niin kauan kun niitä ei nähnyt kunnolla. Ja kuten mainittua, ihmisen mieli on käsittämättömän pelottava paikka.

  Miksi et uskalla mennä enää ennen niin turvallisen tuntuisiin paikkoihin?
  Uskallanpas. Tykkään kävellä hautausmaalla iltaisin kun on pimeää/hämärää, siellä on ihanan rauhallista. Pidän muutenkin pimeästä ja minua surettaa kun keväisin tulee valoisaa ,__,
  Mutta minulle on tullut kammo pelle nukkeihin. Se johtuu siitä kamalasta pelottaako? -jaksosta joss poika osti kirotun pellenuken. Sen jälkeen työnsin veljeni ja siskoni kanssa oman nukkeni aina kaappiin yöksi, ettei se tapa meitä yöllä. Se tuli kuitenkin aivan takuulla vihaiseksi, koska kohtelimme sitä niin kaltoin ja halusi tappaa meidät vielä innokkaammin.
  Nuket ovat muutenkin pelottavia, etenkin vatsastapuhujien nuket, joilla on suuret tyhjinä ammottavat silmät. Kaikkein karmein on kuitenkin nukke, jolla on pitkät hiukset ja kynnet, sekä sellaiset ammottavat silmät. Hui, minua alkaa pelottaa kun ajattelenkin ._.

  Miksi katsot ylipäätään kauhuleffoja, vaikka tiedät saavasi siitä painajaisia?
  Kumma kyllä, en saa leffoista painajaisia. Enkä ole muutenkaan nähnyt pahaa unta piiitkiin aikoihin. Ainoa leffa josta näin painajaista, oli Muumio, koska sen näin tekstittömänä ja asia jäi ilmeisesti vaivaamaan mieltäni, kerta piti koko elokuva yöllä käydä kolmeen kertaa läpi niin että olin itse tapahtumissa mukana ja muumio tahtoi syödä sisuskaluni.

  Vai katsotko enää, vaikka ennen katsoit...
  Itse asiassa katson aika vähän kauhuleffoja. Useimmat kun ovat sellaisia aivottomia mättöleffoja, jotka eivät edes pelota. Useimmat elokuvat kaston telkkarista, eikä nelosen keuhuleffat ole mitenkään kovin ihmeellisiä.

  Osataanko nykyään enää tehdä hyviä kauhuelokuvia?
  Kyllä vieläkin osataan. Useimmissa leffoissa vain puhuu raha, eikä se että halutaan kertoa yleisölle jotain. Useimmat uudet ja omaperäiset ideat toimivat hyvin.

  Jos ei niin miksi?
  Siksi että Amerikassa raha puhuu.
  Oletteko kuulleet Herrastamme ja Kuninkaastamme Naskalista?

 11. #41

  Oletus

  Millainen on hyvä kauhuelokuva?
  Jossa on oikeaa kauhua. Ei mitään semmoista, että joku hullu massa murhaaja tulee juopottelevan teini joukon luo ja rupeaa tappamaan, jahtaamaan jne... Noita on nähty aivan liian paljon.
  Onko se psykologinen, splatteri, säikyttely elokuva, vai jonkin muun tyylinen?
  Semmoinen, jossa ei ole "apua! murhaaja tulee" vaan henkistä kauhua. Saa mielikuvituksen liikkeelle.
  Millainen kauhuelokuva ei oikein nappaa?
  Semmoinen, jossa ei ole juonta. Siis todella hyvä juoni pitää olla, että jaksaa kiinnostaa. Ei semmoista massamurhaajatuleejatappaameidätkaikki soopaa.
  Mikä saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäsi, eli mikä kauhuelokuvassa pelottaa?
  Musiikki. En tiedä mikä siinä on, mutta ahdistava musiikki saa "kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäsi."
  Miksi et uskalla mennä enää ennen niin turvallisen tuntuisiin paikkoihin?
  Enpäs tiedä tuota. Varmaan se, mikä siitä paikasta on mielikuvana.
  Miksi katsot ylipäätään kauhuleffoja, vaikka tiedät saavasi siitä painajaisia?
  Hmm... Enpäs tiedä.
  Vai katsotko enää, vaikka ennen katsoit...
  Katson vieläkin joitain.
  Osataanko nykyään enää tehdä hyviä kauhuelokuvia?
  Ei todellakaan. Täyttä läskisoossia.
  Jos ei niin miksi?
  Ei ideaa. Täyttä soossia.

  Lillille kiitokset setistä!

 12. #42
  headshot Sininenkissa:n avatar
  Liittymispäivä
  15.7.2004
  Sijainti
  -
  Ikä
  25
  Viestejä
  1124

  Oletus

  Kauhuelokuvat ovat mielenkiintoisia ja jännittäviä kokemuksia, joissa sydän saa hypätä kurkkuun. Itse henkilökohtaisesti tykkään enemmän kauhupeleistä kuin elokuvista, pelissä se pelko jotenkin tulee enemmän esiin möhläyksillä sun muulla. Elokuvissa se vain on.

  Millainen on hyvä kauhuelokuva?
  -Sellainen upea. Sellainen jossa ei ole päätöntä tappamista aina vain kauheimmilla tavoilla jotka saavat herkimmät hyppäämään kattoon, vaan sellainen hieman mystinen. Kauhukokemuksia elokuvassa ei tarvitsisi montaa olla, enemmän sellainen joka pitää koko ajan varpaillaan ja älyttömässäkin kohdassa saattaa säpsähtää. Sellaisesta minä tykkään. Ring on minusta esimerkiksi tälläinen kuin myös Kauna. Muita en oikeastaan tiedäkkään.

  Onko se psykologinen, splatteri, säikyttely elokuva, vai jonkin muun tyylinen?
  -On se. Ehkä tuollainen psykologinen kuvaisi? En tiedä. Sellainen mystinen jossa on mielenkiintoinen tarina jota saa ihan itsekkin miettiä miten menee.

  Millainen kauhuelokuva ei oikein nappaa?
  -Juuri tuollainen, eli mystinen. Olen jo kolme kertaa toistanut sen. D: Ring ja Kauna ovat hyviä esimerkkejä, myös vanhan ajan kunnon Psykot on laatua.

  Mikä saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäsi, eli mikä kauhuelokuvassa pelottaa?
  -Hmm. Tämä on paha. En oikeastaan tiedä, sellainen kauhea kohta jossa tietää että jotain kamalaa tapahtuu ja sellainen juuri, että ei tiedä mitä. On koko ajan varuillaan ja katsoo naama kiinni ruudussa koko ajan. Myös tietenkin sellaiset murhauskohdat - pelottava musiikki, askeleet, varomaton ihminen, puukko - ja slash!

  Miksi et uskalla mennä enää ennen niin turvallisen tuntuisiin paikkoihin?
  -Siksi koska minä uskallan. Saatan kuulla ääniä, mutta ei minulle enää synny mitään pelkotiloja. Pienempänä ne olivat yleisiä.

  Miksi katsot ylipäätään kauhuleffoja, vaikka tiedät saavasi siitä painajaisia?
  -Siksi koska en saa. :b Hehee. Ei ne mene kovinkaan usein uniini.

  Osataanko nykyään enää tehdä hyviä kauhuelokuvia?
  -Tietenkin osataan, Ring on hyvä esimerkki. Sehän on suht uusi? Myös monia muita on, juuri niitten spesiaali efektien takia ovat hyviä, vaikka juoniin ei aina nykyään painosteta niin paljon. Ne juuri kiehtovat minua aina. Mutta, kyllä, osataan.

  Nyt koneelta pois, sisko ahdistelee ->

 13. #43

  Oletus Hyvä kauhuleffa on...

  Hyvässä kauhuleffassa täytyy olla hyvä tarina jännittävissä kohtauksissa hämärä valaistus ja tunnelma musiikki tästä hyvänä esimerkkinä on KAUNA mikä onnistuu toteuttamaan tuon kaiken ja vielpä tuplasti muutakin taas toisen lainen esimerkki on Stephen Kingin The Ridding Bullet joka onnistuu mokaamaan kaikessa! itse en nää juuri koskaan painajaisia kauhuleffoista

 14. #44
  illusionist Celebsi:n avatar
  Liittymispäivä
  4.11.2005
  Sijainti
  Montreal
  Ikä
  30
  Viestejä
  1206

  Oletus

  Millainen on hyvä kauhuelokuva? Onko se psykologinen, splatteri, säikyttely elokuva, vai jonkin muun tyylinen?

  Psykologinen, psykologinen, psykologinen. Ja yliluonnollinen. Tämän lisäksi ennalta-arvaamaton juoni, niin avot! Ja kauhuelokuvan pitää oikeasti saada kauhun tunteita aikaan, muuten sitä ei voi sanoa kauhuksi. Hyvä kauhuelokuva pyörii mielessä vielä viikonkin päästä aiheuttaen, no, mitäpä muutakaan kuin kauhua.

  Millainen kauhuelokuva ei oikein nappaa?

  Teinikauhu ja älytön veren ja suolien lentäminen. Scream jatko-osineen on hyvä esimerkki huonosta kauhuelokuvasta. Samoin esim. evil dead ja kaikki muutkin zombie-lehvat. Evil dead on kyllä loistava elokuva, ei siinä mitään, mutta ei kauhumielessä. Jos "kauhu"elokuva aiheuttaa pelon sijaan lähinnä huvittuneisuutta, ei sitä oikein voi tosissaan sanoa kauhuelokuvaksi. Toisaalta naureskelin Kaunassa vähän joka toiselle asialle, mutta näin siitä silti viikon verran painajaisia ja vieläkin kammoan jossain määrin kylppäreitä...

  Mikä saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäsi, eli mikä kauhuelokuvassa pelottaa?


  Psykologinen säikyttely tehoaa parhaiten. Ja kaikki yliluonnollinen. Ring oli esimerkiksi todella hirvittävä elokuva, ja Kaunakin jossain määrin vaikka Sarah Michelle Gellar aiheuttikin naurunpyrskähdyksiä... Esim. se, kun se nainen meni Kaunassa hissillä, ja joka kerroksessa se pikkupoika tuli lähemmäs ja lähemmäs ja lähemmäs ja... BUU! *väristyksiä* Mutta pelkkä psykologisuus ei saa kauhun valtaan. Esim. Seven oli todella pelottava ja hirvittävä ja kaikkea, mutta yhtäkään painajaista en sen vuoksi nähnyt. Se sai pikemmin voimaan pahoin. Eli yhdistelmä psykologinen ja yliluonnollinen tehoaa minuun kaikkein parhaiten. Niin juu, ja elokuvan pitää tapahtua arkisessa ympäristössä, niin pelko, erityisesti elokuvan jälkeinen, on taattu. Taas kerran Ring ja Kauna hyviä esimerkkejä, samoin Manaaja. Niin juu, ja pikkulapset ovat jostain syystä tosi pelottavia...

  Miksi et uskalla mennä enää ennen niin turvallisen tuntuisiin paikkoihin?

  Ööh... No kun oon nähny niin paljon kauhuleffoja...? Kumma kysymys jotenkin. Pitääkö tässä eritellä jotenkin, että mitkä kauhuleffojen elementit tämän ovat aiheuttaneet? o.o En tajuu.

  Miksi katsot ylipäätään kauhuleffoja, vaikka tiedät saavasi siitä painajaisia?
  Vai katsotko enää, vaikka ennen katsoit...


  It's the kicks man, it's the kicks. Emtie, se on vaan se, kun siitä pelosta tulee niin mahottomat kiksit. On kivaa pelätä, kun tietää (luulee...?) olevansa turvassa leffateatterissa tai kotona. Se elokuvan jälkeinen pelko ei olekaan enää yhtään kivaa. Siksi en olekaan pariin vuoteen enää katsonut Ringin ja Kaunana tyyppisiä elokuvia. En halua nimittäin pelätä vessaan menemistä tms. Ja muutenkin, pienempänä tuli sen verran ahkerasti luettua & katsottua kauhua, että niistäkin on jo ihan tarpeeksi traumoja. Mutta on hassua, että vasta muutama vuosi sitten aloin oikeasti pelkäämään kauhuleffojen vuoksi. Sitä ennen saatoin lukea tai katsoa vaikka mitä kauhujutuja juuri ennen nukkumaanmenoa menettämättä yöuniani.

  Osataanko nykyään enää tehdä hyviä kauhuelokuvia?

  Ikävä kyllä juu. Ja aina vaan menee kauheammaksi.

  Ennenhän (50-luvulla ja ehkä sen jälkeenkin...?) erityisesti USA:ssa oli tarkkaan määritelty, että kuinka paljon ja millä tavoin katsojia saa järkyttää, ja kauhuelokuvissa oli aina oltava onnellinen loppu. Ettei asia jäänyt kummittelemaan ihmisten mieliin ja aiheuttanut tarpeetonta pelkoa juu sii. Mutta toisaalta ameriikan ulkopuolella oli kyllä mahdollista tehdä vaikka kuinka kamalia elokuvia, mutta tuolloin taas tulivat vastaan resurssit ja raha.

  Jos otetaan vähän tuoreempi vertailukohta, niin siirrytään vaikkapa kasikytluvulle. Manaaja, Poltergeist. Loistavia elokuvia. Mutta. Erikoistehosteiden kökköys aiheutti välillä naurunpyrskähdyksiä väärissä kohdissa.

  Nykyään on mahdollisuus komioihin erikoistehosteisiin, jotka kyllä vaikuttavat tehokkaasti elokuvien uskottavuuteen. Amerikkalaisten kauhuleffojen juonista ei puhuta, kun ne pöllivät ideansa nykyään muilta. Muunmaalaisia kauhuelokuvia en ole tainnut nähdäkään. Mutta siis kyllä ne kauhuleffat edelleen ovat pelottavia.

  Teething Trouble (blogini vaihtovuodesta Japanissa)
  Peliblogini Game Reactor -lehdessä

 15. #45
  The Glorious Strategist Lord JF:n avatar
  Liittymispäivä
  21.4.2005
  Sijainti
  Edo-jō
  Ikä
  28
  Viestejä
  3583

  Oletus

  Hyvät kauhuleffat ovat sellaisia, jotka ovat oikeasti pelottavia ja ahdistavia katsoa. Näitä ei tosiaankaan ole paljon ja sen takia en kauhuleffoja niin paljon juuri katsokaan. Suurin osa kauhusta kun tuppaa kääntymään tahattoman komiikan puolelle. Psykologinen kauhu iskee minuun kaikkein parhaiten. Kaikenlainen mättö on enemmänkin groteskia kuin pelottavaa ja liikaa toistettuna siitä tulee lähinnä tylsää. Sen sijaan psykologinen kauhu yhdistettynä ahdistavaan ilmapiiriin ja toimivan musiikin ja valaistuksen kanssa voi luoda todella kutkuttavan ja ahdistavan olotilan.

  Hyviä kauhuleffoja vain on harmittavan vähän ja itse tykkäilen enemmänkin trillereistä jännityksen tuottajina, sillä siitä genrestä löytyy huomattavasti enemmän jännittävän tunnelman omaavia leffoja kuin kauhusta.
  "It is because people's minds are not logical and enlightened that the Empire is in disorder. If the country is not properly ruled there will be no end to rebellions. And if anyone wishes to get the knowledge of how to rule it properly he will only find it in books. That is why the publication of books is the beginning of beneficent rule."

Kirjoitussäännöt

 • Et voi aloittaa uusia ketjuja
 • Et voi kirjoittaa vastauksia
 • Et voi lisätä liitteitä
 • Et voi muokata viestejäsi
 •  
 • BB-koodi on käytössä
 • Hymiöt ovat käytössä
 • [IMG] koodi on käytössä
 • [VIDEO] code is käytössä
 • HTML-koodi on poissa käytöstä